Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wanneer zijn drugs verslavend. 1] Ik gebruik ketamine eens in de ong. 3 maand. Breng 0.8ml rectaal in, de 2e shot 0.5ml. 2] 1 pil xtc gebruik ik tijdens het ketamine gebruik dus ook ong. eens in de 3 maand. Vraag: is het bovenstaande verslavend? 3] ghb gebruik ik eens per week 2ml. Vraag: ben ik verslaafd? 4] eens in de ong. 3 maand doe ik mee aan een privé wap-feestje en gebruik dan een combinatie van alle bovenstaande drugs, plus een paar alcoholische drankjes en een paar blikjes cola, binnen een tijdsbestek van >4 a 5u Vraag: neem ik hiermee extreem grote risico. Mijn leeftijd is 60, ik ben 1.77m en weeg tussen 82 a 84kg. Sportieve jonge die veel fietst(150km/w), hardloop(20km/w), zwemt(5km/w) en fitness(3a4/w a 75m) Verder niet drinkt of rookt en gezond eet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eigenlijk kunnen vrijwel alle drugs verslavend werken. De ene persoon is daar overigens gevoeliger voor dan de ander. Biologische, psychische en sociale factoren spelen daarbij een rol. Het is dus niet met zekerheid te zeggen, op basis van hoeveel iemand gebruikt, of diegene verslaafd is of niet.

Wat we wel weten, is dat op het moment dat je een afhankelijkheid ontwikkeld, je veel aan het middel denkt. Interesse voor andere dingen, zoals hobby’s, familie en werk vermindert. Je persoonlijke ontwikkeling komt wat meer stil te staan. Vaak ervaar je problemen op verschillende gebieden die mogelijk te maken hebben met het gebruik. Je merkt dat je steeds meer van het middel nodig hebt om hetzelfde effect te krijgen (tolerantie). En hebt mogelijk afkickverschijnselen als je niet gebruikt op een moment dat je normaal wel zou gebruiken. Herken je iets van wat ik hier noem? Heb je wel eens geprobeerd om een week geen GHB te gebruiken? Hoe was dit voor je? Zo niet.; denk je dat je het kan laten staan?

Het ketamine gebruik blijft beperkt tot één keer in de drie maanden. Wel geef je aan daarbij te combineren met andere middelen zoals alcohol en xtc. Daarmee verhoog je de risico's aanzienlijk. Ketamine en alcohol zijn beide middelen die je suf kunnen maken en elkaar kunnen versterken. De combinatie mdma en ketamine kan vooral riskant zijn voor mensen met hart- en vaatziekten.

Hoewel het goed is dat je voldoende sport en het gebruik beperkt tot één keer in de drie maanden is drugsgebruik nooit veilig en brengt het altijd risico's met zich mee. Bij combinatiegebruik zijn de risico's en effecten echter nog onvoorspelbaarder. 

Twijfel je of je gebruik een afhankelijkheid begint te worden? Je kan hier altijd met iemand over praten om je zorgen te delen en je te ondersteunen hierbij. Check hiervoor de site van VNN

Groet,

Celeste
 

24 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG