Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte, Ketamine en borstvoeding lijkt geen goed idee! Ik geef al ruim 9 maanden volledig borstvoeding en zou graag nu 1x op een feestje willen gebruiken. Hoe zou je hèt toch veilig kunnen doen? hoe lang moet je kolven en weggooien? Bij voorbaat dank!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Nog gefeliciteerd met je kindje! Goed dat je al die tijd niet gebruikt heb en nu eerst even checkt of het wel kan. 

Wat je zegt klopt, ketamine en borstvoeding gaan waarschijnlijk niet goed samen. Ketamine komt via de moedermelk bij de baby terecht. Het is nog onbekend wat de risico’s hiervan zijn. Er is nog te weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit middel. Het wordt daarom voor de zekerheid afgeraden om ketamine te gebruiken als je nog borstvoeding geeft.

In theorie duurt het voor een volwassene, bij sporadisch gebruik, ongeveer twee dagen voordat de urine weer negatief is op ketamine (bij frequent gebruik is dat verlengd tot twee weken). In moedermelk wordt het mischien meer geconcentreerd en kan het ketaminegehalte een stuk hoger worden dan in je eigen bloed.

Een periode afkolven (en weggooien) is daarom zeker aangeraden waarbij het verstandig is om een veilige marge aan te nemen. Dat betekent in theorie dan ook dat je langer, bijvoorbeeld minimaal een week moet afkolven. Maar strict genomen duurt het 24 uur voordat het uit het bloed en naar verwachting uit de moedermelk is.

Gebruik trouwens ook geen ketamine waar je baby of kind bij is. Door het bewustzijnsveranderende effect van ketamine, is het moeilijk om je kind in de gaten te houden, hierdoor kun je eventueel gevaar niet goed meer inschatten.

Samengevat : neem voor de zekerheid een week en als je echt 0% risico wilt lopen, zou ik aanraden om niet te gebruiken of te stoppen met borstvoeding en over te stappen op flesvoeding. Die ruim 9 maanden borstvoeding is al heel knap!

Groet,

Celeste

01 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG