Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb pas geleden voor de eerste keer speed gebruikt. T was n heftig weekend. Heb 4 dagen zo goed als niet kunnen slapen van 1 dag speed, en k was 3.5 kilo afgevallen in 1 weekend. Toen dacht ik dat t voorlopig wel ff goed is geweest met alle drugs. Maar nu heb k ook een opgezwollen plek aan mn gehemelte. is dat iets wat kan gebeuren bij speed?? Want als dat niet kan zijn dan ben k bang dat het iets van het roken is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Heftige ervaring zeg! Vier dagen niet slapen en 3,5 kilo afvallen is veel in een aantal dagen. Hoe gaat het nu met je? Ik wil je in ieder geval alvast als tip geven dat het goed is om de komende tijd te goed voor jezelf te zorgen. Probeer een vast slaaprimte te hanteren en probeer zo gezond mogelijk te eten om weer goed te herstellen. 

Dat je een opgezwollen gehemelte hebt kan komen door de speed die je genomen hebt. Het zou met een paar oorzaken te maken kunnen hebben. Door het gebruik van speed (en andere uppers) verlaagt de weerstand en ben je vatbaarder voor bacteriën. Dit kan er op zijn beurt voor zorgen dat je een keelontsteking kan krijgen. Een van de symptomen van een keelontsteking kan zijn dat je gehemelte opzwelt. Ga hiermee in ieder geval naar je huisarts. 

Een andere oorzaak kan zijn dat je allergisch bent voor een versnijdingsmiddel van de speed. Echter zou dit dan wel al tijdens het gebruik moeten optreden en ook weer moeten verdwijnen na een aantal dagen. 

Tot slot. Je opgezwollen gehemelte kan inderdaad ook te maken hebben met het roken. Door de verlaagde weerstand kan roken er gemakkelijker voor zorgen dat je ontstekingen krijg. Laat dit dus in ieder geval nakijken door je huisarst.

Vriendelijke groet,

Calvin 

15 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG