Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Drugsinfoteam, Ik heb 2 vragen: - Hoe vaak komt het voor dat xtc pillen vervuild zijn en waarmee zijn ze dan meestal vervuild? Wat zijn de statistieken van dit jaar? - Waar wordt xtc het vaakst mee versneden? Ik dacht ergens cafeïne te lezen, klopt dit? Bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De xtc markt is op het moment erg zuiver. Ongeveer één derde van de xtc pillen bevatten ook MDMA bijproducten. Dat zijn producten die gebruikt worden tijdens de productie van MDMA. Alhoewel we nog niet zo goed weten wat de precieze gezondheidsrisico's zijn, denkt men dat de gezondheidsrisico's van die bijproducten niet erger zijn dan MDMA zelf.

Cafeïne wordt wel eens aangetroffen, maar dat is uitzondering. Er is eigenlijk geen reden om het te versnijden. Want MDMA is heel erg goedkoop om te maken. Dat is vermoedelijk één van de redenen dat de xtc de laatste jaren zoveel MDMA bevat. Wil je meer statistieken weten, verwijs ik je graag door naar de jaarlijkse drugsmonitor.

Het feit dat xtc relatief zuiver is (buiten de bijproducten om), maakt het testen van xtc niet minder belangrijk. De dosering is erg belangrijk om de kans op risico's te verkleinen. Xtc pillen hebben regelmatig een spreiding en soms zelfs een gevaarlijke. Daarmee bedoel ik, dat van dezelfde batch, de ene pil bijvoorbeeld 80mg bevat en de ander 220. Nagenoeg altijd worden er landelijk verschillende pillen van dezelfde batch ingeleverd en krijg je meestal ook bij de uitslag te horen of er een spreiding is.

Met hartelijke groet,

Dion

18 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG