Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, vanavond ga ik voor het eerst xtc doen, heb er erg veel zin in alleen ik hoest al een maand, ben verkouden en mn oren zitten een beetje dicht. Daarnaast heb ik sinds vier jaar tinnitus (oorsuizen), ik vroeg me af of het gebruik van xtc al deze dingen kan versterken.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Hoe is je xtc trip gegaan? Heb je nog last van klachten? Om toch nog een antwoord te geven op je vraag, het is vooral de vraag wat de oorzaak is van jouw klachten. Maar stel, de oorzaak komt bij een infectie of onsteking vandaan, dan kan dat erger worden door xtc. Het gebruik van xtc kost namelijk veel energie voor je lichaam. Je immuunsysteem werkt daardoor mogelijk wat minder goed. Maar als je verkoudheidsklachten aanhouden, is het wel een goed idee om even langs de huisarts te gaan.

Is het bekend waar jouw tinnitus klachten vandaan komen? Tinnitus kan inderdaad door xtc tijdelijk versterkt worden. Door xtc gebruik komt je lichaam in een stressmodus. Dat dus veel energie kost. Tijdens deze stressmodus gaan jouw zintuigen als het ware op 100% staan. Sensaties zoals tinnitus kan je ook een beetje aan gewend raken. Je lichaam 'filtert' het als het ware een beetje weg. Maar dat filter gaat op zo'n moment even uit, waardoor je het meer kan waarnemen.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

19 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG