Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb onveilig seks voor en na mijn ovulatiedag gehad met mijn partner.(zingend de kerk uit). Een week daarna ben ik gaan feesten en hebben we vloeibare mdma gebruikt. Ik ben nu 2 dagen overtijd. Kan dit door de drugs? Kan ik zwanger zijn geworden van zingend de kerk uit? Heb 2 testen gedaan. Vandaag en gisteren, beide negatief. Iemand advies wat er aan de hand kan zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt seks gehad zonder voorbehoedsmiddelen, maar je partner heeft voor zijn orgasme en ejaculatie zijn penis uit jouw vagina gehaald. Dat noemt men inderdaad ook 'voor het zingen de kerk uit' (coïtus interruptus). Hierdoor heb je een minder grote kans om zwanger te raken. Maar, bij stimulatie van de penis kan er ook al voorvocht uit komen. Dat kan ook zaadcellen bevatten. Je kan dus inderdaad zwanger zijn. Wil je (nog) niet zwanger worden? Dan kan je bij het vrijen een condoom gebruiken. Of een langs de huisarts gaan om meer te leren over andere anticonceptie.

Er zijn veel verschillende redenen waarom je niet ongesteld wordt. Zwangerschap is daar inderdaad één van. Maar, niet elke vrouw heeft een regelmatige menstruatie. Soms kan het ook gewoon een paar dagen langer duren. Andere redenen waarom je niet ongesteld wordt zijn bijvoorbeeld: ondergewicht, stress, andere lichamelijke oorzaken of inderdaad drugsgebruik.

Door MDMA komt je lichaam in een stressmodus. Jouw lichaam heeft dan maar één prioriteit: vechten of vluchten. Daarom gaat bijvoorbeeld ook je hongergevoel weg. Voortplanten en dus ook menstruatie is dan op dat moment minder belangrijk.

Als je zwanger bent, heb je na ongeveer één week na innesteling van het bevruchte eitje een hoger hormoon (hCG). Dat hormoon wordt bij een zwangerschapstest herkend en dan krijg je een positieve test. Bij jou is het negatief. Je kan altijd even langs de huisarts. Maar even wachten en kijken of je volgende maand wel weer je menstruatie krijgt is ook goed.

Mocht je inderdaad wel zwanger zijn, kan het MDMA gebruik wel invloed hebben op je kind. We hebben het dan over 'hit-or-miss'. Dat wil eigenlijk zeggen, of de vrucht gaat zich ontwikkelen tot baby, of niet en dan word je gewoon weer ongesteld. Daar hoef jij je dus geen zorgen om te maken.

Met hartelijke groet,

Dion

 

 

 

18 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG