Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Sinds kort zijn drugs als 3mmc verboden, maar nu komen er drugs als 3cmc op de markt... Weten jullie daar al meer over? En zo ja, wat is er volgens jullie over 3cmc bekend? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sinds oktober 2021 is 3-MMC verboden en staat op lijst 2 van de Opiumwet. Natuurlijk hebben designers niet stilgezeten en kwam 3-CMC al heel snel op de markt. We zien bij webwinkels die deze middelen verkopen, dat het doelbewust als vervanger van 3-MMC wordt aangeboden omdat de namen zo op elkaar lijken. Dit betekent echter niet dat de effecten en risico's gelijk zijn. 3-CMC is een andere stof met eigen nog onbekende risico's.

Een belangrijke disclaimer over dit middel is dat er nog ontzettend weinig bekend over is. Over 3-CMC is bekend dat het een research chemical is en dat het een stimulerende werking heeft. Verder ben je je eigen proefkonijn.

In het buitenland is deze drug sinds 2014 in heel beperkte mate op de markt gekomen. Van gebruikers weten wij dat het vermoedelijk een korte werkingsduur heeft en dat het een minder sterk stimulerende werking heeft dan 3-MMC. Ook zijn er in het buitenland mensen overleden die 3-CMC hadden gebruikt. Welke rol 3-CMC daarin exact gespeeld heeft is nog onbekend.

Het is ook nog onduidelijk hoe verslavend 3-CMC precies is. Het schijnt ook cravings te geven net zoals 3-MMC. Dat is de sterke trek om steeds meer te nemen.

Heb je ervaring met 3-CMC? Deel die dan met ons.

Met vriendelijke groet,

Calvin

18 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG