Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik vroeg me af. Af en toe gebruik ik 3mmc. Maar soms ook alcohol met 3mmc. En hierdoor gaat het dronken gevoel weg. Alleen is het alcohol ook sneller uit je systeem of voelt dat alleen zo. En nog een vraag. Ik heb ooit van drugs vaatvernauwing gehad. Vlekken op verschillende plekken blauw, paars. en huidskleur lichtelijk geel. (En nek benauwd hierdoor) Dit had ik al snel zonder veel gebruikt te hebben. Dit was door 3mmc zonder combinatie met iets anders. Voorlopig ga ik het niet meer gebruiken maar ik was best nieuwgierig omdat ik hier niks op kon vinden op internet. Is er iets wat ik op dat moment kon doen om dit te verminderen anders dan niet meer bij nemen. (Want niet bij nemen deed ik gelijk niet meer). En dingen wat ik niet moet doen om dit bijvoorbeeld erger te maken. (Ik noem maar wat suikers ofzo) En kon dit gevaarlijk zijn? Het duurde 2 uur voordat helemaal weg was. Ik hoor graag. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit antwoord en hoop mijn kennis te mogen delen em mensen te kunnen helpen als dit bij andere gebeurt. Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt weten hoe het komt dat je je dronkenschap van alcohol minder voelt als je 3-MMC gebruikt. En je hebt een ervaring met 3-MMC gehad waarbij je last kreeg van vaatvernauwing. Je wilt weten of er dingen zijn die je kan doen om dat een volgende keer te voorkomen. 

Eerst je vraag over alcohol en 3-MMC. Op het moment dat je oppeppende drugs als 3-MMC gebruikt komt je lichaam in een vecht- en vluchtmodus. Spieren gaan strak staan, pupillen worden groot en het lijkt wel of je een onuitputtelijke bron van energie hebt. Ditzelfde gebeurt wanneer je plots in een gevaarlijke situatie terecht komt. Wanneer deze modus door drugsgebruik geactiveerd wordt, gebruikt mensen de effecten doorgaan niet om te vechten of vluchten maar om bijvoorbeeld lang door te kunnen feesten. Deze vecht- vluchtmodus onderdrukt het gevoel van dronkenschap. De alcohol wordt niet sneller door het lichaam verwerkt. Je voelt de dronkenschap minder, maar bent nog net zo dronken.

Je wilt weten of er dingen zijn die jouw kunnen helpen tegen vaatvernauwing en de blauwe plekken die daar uit voort komen. Het krijgen van blauwe plekken is een bijwerking die vaker voorkomt. Het hart moet harder werken om je bloed door de vernauwde vaten te pompen, hierdoor stijgt de bloeddruk. Wanneer de druk in een ader te hoog wordt kan een ader knappen of beschadigen. Hierdoor ontstaan blauwe plekken. Dit hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar kan dat wel zijn. Het risico van heftige vaatvernauwing en blauwe plekken is bij 3-MMC niet goed in kaart gebracht. Het enige dat je er aan kunt doen is minder of niets nemen. Er is nog heel veel onbekend over de (lange termijn) risico's van 3-MMC. Je bent dus je eigen proefkonijn.

Sjoerd
03 december 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG