Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik mis bij vele drugsinfo website’s de vraag; “Hoe schadelijk is het voor mijn pas bevruchte eitje (4a5) weken als ik vanaf nu start met 5 mg afbouw methadon elke week om in 8 weken tijd op 0 te staan”? Dus de eerste 3 maanden … En dan nu de algemene vraag voor over het hele algemeen “hoe schadelijk is het voor de foetus, om aan een ontwenningskuur te beginnen in de eerste 3 maanden” die geheel slaagt overigens! • Deze vraag moet standaard in jullie vele malen gestelde vragen gezet Helaas heb ik deze vraag jaren geleden aan mijn huisarts moeten stellen, waarop hij geen antwoord wist en daarom de brijder moest informeren .. Het antwoord van de brijder geloofde ik niet, maar ik ben benieuwd naar jullie reactie! Ik lees het graag :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik vond deze Amerikaanse bron waarin gesteld wordt:

Snel stoppen met opioïden is niet aanbevolen want er is toegenomen kans op vervroegde weeën, stress voor de foetus, (zo heet de vrucht vanaf 8 weken)  en op miskraam. Huidige aanbevelingen betreffen stabilisatie met medicatie omdat de kans op een goed verloop groter is. Risico op eventueel terugval is ook kleiner. 

Verder zou ik deze vraag ook aan de verloskundige en gynaecoloog stellen. 

Kun je wat met dit antwoord? Anders zoek ik nog even verder. Stuur ons dan nog even een nieuw bericht.

Jouw vraag is super belangrijk maar wordt zelden gesteld. Welk eerder antwoord kreeg je? Bij deze komt dit antwoord nu ook in onze online database te staan.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

verslavingsarts

29 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG