Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik sinds 1 week 150 mg en sinds nog een week 300 mg Wellbutrin/Bupropion. Geen bijwerkingen van, zoals merkbare hogere hartslag e.d. Ik vroeg me af of ik na 7 dagen 150mg en 9 dagen 300mg, cocaïne kan gebruiken? Ik lees vooral dat het minder effect heeft, klopt dat? En is het slim om de dag van cocaïne gebruik geen wellbutrin te slikken? Of is het beter al eerder te stoppen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Door de combinatie van coke en wellbutrin kun je een versterkte dopamine en adrenaline stijging krijgen in het lichaam omdat beide middelen dat doen. Dat kan hart- en bloeddrukproblemen geven en misschien meer kans op psychose zoals paranoia. Het is niet zeker of deze dosering dat al teweeg kan brengen, maar voorzichtigheid is geboden door zo min mogelijk coke te nemen. Nog beter is het om een dag de Wellbutrin te staken. Of te halveren. Want bij stoppen zijn onthoudingsverschijnselen misschien, niet zeker, mogelijk.

Gelukig heb je geen bijwerkingen, dat valt mee. Na een lange tijd slikken zijn ze er misschien niet meer, maar vaak komen voor: slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, trillen, concentratiestoornissen, depressie, opwinding, onrust, angst, maag-darmstoornissen (zoals misselijkheid, braken, buikpijn en obstipatie), droge mond, smaakstoornissen, koorts en transpiratie. Zorg dat dat minimaal tot niet aanwezig is.

Tot slot: waar neem je de Wellbutrin voor? Het kan voor ADHD zijn, maar als het voor depressie is, check dan even of je van eerder coke+alcoholgebruik langer depressief werd. Dan zou het sterker af te raden zijn.

Geluk en vriendelijke groet,

Gerard A

drugarts 

30 december 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG