Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Bij begin van een avondje speedgebruik (thuis) kom ik niet tot een goede high. Ik blijf er echt tegen aan hikken, maar dit blijft als ik heel minuscuul bijneem. Ook heb ik vaak dat de high in een kleine vlaag komt, voor 10 seconden en voor de rest niks. Daar houdt het dan ook bij op. (dit is geteste speed) Het is ook niet dat ik te weinig neem of dat dit te maken heeft met een opbouwende tollerantie.. Waarom kom ik niet in een goede rush / high?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Jammer dat je niet meer in de rush van speed komt. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Het effect van een middel wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt en hoe veel, de set voor de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving waar je in gebruikt.

Je schrijft dat je de drug getest hebt en dat je zeker weet dat je genoeg hebt genomen. We kunnen daarmee dus uitsluiten dat het aan deze factor ligt.

Over de setting heb je alleen geschreven dat je het thuis gebruikt. Is dat een andere locatie dan vroeger? Ik kan me zomaar voorstellen dat je bijvoorbeeld thuis alleen veel minder snel in een lekkere rush komt dan dat je dat op een feestje zou komen.

De set is verreweg de minst goed voorspelbare factor. Je verwachting, hoe je je voelde voor gebruik of je een griepje onder de leden hebt, of je vermoeid was.... Het zijn allemaal voorbeelden van onderdelen van je gebruikersset. Mijn vermoeden is dat de oorzaak dat je niet in een rush kwam in je set zit. Waren er opvallende dingen in je set op het moment dat je gebruikte?

Wij horen trouwen vaker dat mensen naar mate ze meer drugservaring hebben, minder goed in een rush komen. Je weet beter wat je kan verwachten, daarom gaat het speciale er soms een beetje af. Soms verwachten gebruikers het zelfde speciale gevoel als vroeger, maar hebben in de praktijk dan ook wel gewoon een erg droge mond, last van de kaken en geen zin in de kater. Het is dan moeilijker om in een rush te komen.

Als het propleem inderdaad in de set zit, dan luidt ons advies: Zorg dat je gebruiksfrequentie zo laag mogelijk ligt. Gebruik alleen als je goed uitgerust bent en de dagen daarna ook tijd heb op bij te komen. Heb niet te hoge verwachtingen van het gebruik.

Sjoerd

20 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG