Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Twee jaar geleden heb ik een Grand mal epileptische aanval gehad en nog steeds maandelijks kleinere aanvallen. Dit wordt veroorzaakt door een niet-groeiende tumor in de rechter slaapkwab. Hiervoor neem ik dagelijks 300mg lamotrigine. Is het met dit ziektebeeld verantwoord om een keer LSD te proberen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Even de risico's afwegen tegen de verwachte voordelen. Eerst kijk je of er bijwerkingen zijn van lamotrigine. Want je moet fit zijn. Oftewel, de gebruiks 'set' moet kloppen. Dan verlagen de risico's op een bad trip of op angst, of op verergering van die bijwerkingen. Het zijn: huiduitslag, hoofdpijn, irritatie, agressie, slaperigheid, slapeloosheid, duizeligheid, trillen, misselijkheid, maag-darmklachten (inclusief braken en diarree), droge mond, gewrichts- of rugpijn, vermoeidheid. Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen de middelen.

Weet dat LSD even mooi als overweldigend kan zijn. Check of je geen trauma's hebt onderliggend. Er is hoogstwaarschijnlijk geen invloed op de tumor. In theorie kan je wel een aanval oproepen bij te hoge doseringen. Ook bij een gezond persoon ontstond een keer een aanval bij 300 microgram. Succes met je beslissing en mocht je een ervaring opdoen, dan horen we die graag.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 


 

21 maart 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG