Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik/snuif in het weekend of bijvoorbeeld op festivals 3mmc of 4mmc, alleen stel ik ga gebruiken na een paar keer snuiven krijg ik boven mijn linker wenkbrauw een bult/verdikking op mijn voorhoofd. Hij doet geen pijn en voelt ook niet warm, en ik heb er verder ook geen last van maar ik ben erg benieuwd wat dit eventueel kan zijn? Iemand zei dat het misschien een ader is maar het is altijd een soort rond bultje/verdikking.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij zijn dit verschijnsel nog niet eerder tegengekomen. Maar omdat je het krijgt van stimulerende drugs is het waarschijnlijk dat het een bloedvaatje is in de huid met een zwakker plekje in de wand. Als de bloeddruk dan toeneemt kan dat even uitzetten. Misschien heb je daar ooit een wondje gehad met een littekentje als gevolg. Gelukkig is het sowieso geen vitale plek. Als je een keer toch bij de huisarts bent, kun je het even vertellen als je wil.

Een tweede optie is dat je bijholtes en je voorhoofdsholte last hebben van te vaak snuiven. Dan wordt het belangrijk om te kijken of je daar ontstekingsklachten hebt. Bijvoorbeeld drukpijn boven je wenkbrauw, pijn bij voorover buigen, verkoudheid. Dat komt voor namelijk. De slijmvliezen raken geïrriteerd en erna ontstoken. Van elk weekend snuiven is dat in theorie mogelijk.

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

16 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG