Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb rond de kerst nu 5 maanden geleden voor het eerst truffels gedaan. Deze trip is vrij slecht gegaan en heb toen ook erg nare gedachtes ervaren. Nog steeds heb ik regelmatig last van de gevolgen van deze trip. Lage motivatie, paniekaanvallen, slechte concentratie en ik kom slechter uit mijn woorden. Nou lees ik online veel dat het vanzelf over zou moeten gaan. Echter vind ik het nu wel erg lang duren. Zeker omdat mijn studie er flink onder leidt. Zou ik iets kunnen doen om dit herstel proces te kunnen versnellen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je dit zo ervaren hebt. Truffels kunnen bepaalde klachten in sommige gevallen wel veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook ergens anders liggen. Hoe dan ook, je klachten zullen inderdaad na verloop van tijd weer weggaan. Ik zal hier wat over uitleggen.

Als je truffels gebruikt en een bad trip krijgt, komt je lichaam in een overlevingsmodus te staan. Je lichaam ervaart veel stress, om te 'overleven'. Na zo'n heftige gebeurtenis gaat het bij de meeste mensen weer goed. Soms lijkt het er op dat het lichaam in die overlevingsmodus blijft staan. Zeker als je last blijft houden van angst, paniek of stressgevoelens of gedachten. Typische kenmerken zijn inderdaad concentratieproblemen, vermoeidheid, motivatieproblemen enzovoorts.

Maar de oorzaak kan ook ergens anders liggen. Door het gebruik van tripmiddelen kan je ook tot bepaalde nieuwe gedachten zijn gekomen. Inzichten over jezelf of over der wereld. Maar ook kunnen er onderliggende trauma's of eerdere ervaringen naar boven komen. Ook hierdoor kan je de klachten die je hebt, krijgen. Dit is dus als het ware een indirect gevolg. Als dit herkenbaar is, dan is het belangrijk om aandacht te hebben voor deze trauma's of eerdere (vervelende) ervaringen.

Het is in ieder geval belangrijk om aan je lichaam te laten zien dat er geen reden is voor die overlevingsmodus. Probeer dus goed voor jezelf te zorgen en veel rust te pakken. Dat doe je door met regelmaat te leven. Goed te slapen, stress te vermijden en gezond te eten en drinken. Alcohol, roken en drugs kan je beter even helemaal niet doen voorlopig. Als dat mogelijk is voor jou. Meer tips: omgaan met angst.

Met deze aanpak zal je merken dat langzaam maar zeker je klachten minder worden. Merk je over een paar weken helemaal geen verschil? Of wil je er met ons over praten? Maak dan een afspraak bij ons spreekuur.

Met hartelijke groet,

Dion

13 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG