Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Vervolg gebruik xtc bij postcommotioneel syndroom: dit was jullie reactie op mijn vraag: Vaak blijft er kortere of langere tijd na een ongeluk een toestand van overpikkelbaarheid bestaan. Dan kunnen drugs dus harder aankomen. Heb je erna ook last van het gebruik gehad? Zoals een langere kater? Het is belangrijk om dit te weten. Als je gebruikt moet je lager doseren. Nog beter is om nog langer rust te pakken voordat je weer gebruikt. Het ongeluk is al 8 jaar geleden maar heb hierdoor blijvende hersenschade aan overgehouden. De avond dat ik 1/8 van een pil had gebruikt, was een van de avonden waarna ik veel te hard ging. Mijn kater duurde drie dagen lang waarop ik op de eerste dag niks kon eten door misselijkheid. Ik weet niet hoe weinig ik dan kan doseren aangezien ik te hard ga op 1/8 pil en hier een 3 dagen lange kater aan overhoud. Ook moet ik dan overgeven en zijn mijn darmen van slag. Ik gebruik niet vaak, gemiddeld 2x in het jaar. Als vergelijking heb ik ook dat ik van een half glas alcohol al aangeschoten ben. Weten jullie ook iets van de invloed van het gebruik van xtc of mdma icm hersenletsel? Kan dit voor extra schade zorgen/ extra gevaarlijk zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is niet bekend of je met het letsel ook kwetsbaarder bent voor schade. Ik kan op dit moment alleen maar inschatten dat het alleen maar harder aankomt, zonder extra blijvende schade.

Je hebt flinke sporen van matig gebruik. Vind je dat echt de moeite waard?

Van 1/8 pil wil je nog wel even weten hoeveel mg de pil precies is. Want dan kan je precies meten en weten vanaf welke dosering er last ontstaat. Gelukkig weet je nu wel dat een halve pil bijvoorbeeld voor jou altijd veel te veel zal zijn. 

Dus, áls je het gaat doen: nóg lager doseren!

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

16 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG