Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Enige tijd geleden heb ik jullie gecontacteerd vanwege een lichte tinteling in mijn rechterbeen na het gebruik van lachgas. De hoeveelheid lachgas die geconsumeerd was, was ontzettend groot, ongeveer 1,5 kilo per persoon (om de 6 a 7 weken in combinatie met xtc). Hierop heb ik de raad gekregen om accuut te stoppen met het gebruik van lachgas (wat ik ook gedaan heb) en mijn B12 terug aan te vullen met voeding en supplementen. Het tintelen is na 2 dagen weg gegaan. We zijn nu ongeveer 8 weken later en heb elke dag B12 supplementen genomen en geen lachgas gebruikt. Ik voel wel de drang opkomen om nog eens wat ballonnetjes te doen. Door bovenvernoemde situatie vraag ik me of ik definitief geen lachgas meer mag gebruiken door het advies van accuut te stoppen met het gebruik, of dat dit in beperktere hoeveelheden wel mogelijk is wanneer de gelegenheid zich voordoet. Of was dit een alarmsignaal van mijn lichaam om de ballonnetje voorgoed achterwege te laten? Bedankt voor uw antwoord.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De vraag is vooral, in welke mate? Je hebt vorige keer extreem veel genomen. Dit was duidelijk teveel en gaf klachten. Het lijkt er op dit moment op dat maximaal één keer per maand, maximaal 10 ballonnen geen heftige invloed heeft op de vitamine B12 bij gezonde personen. Maar het is per persoon ook weer anders. Veganisten hebben bijvoorbeeld ook een grotere kans op klachten. Of als je niet weet dat je een verstoring hebt in je B-12 huishouding. Dit kun je alsnog laten controleren door je huisarts.

Je geeft aan dat je best wel de drang ervaart om weer te gebruiken. Je bent echt niet de enige. Meer mensen kunnen erge trek ervaren naar lachgas, ook mensen die (nog) geen verslaving hebben. Heb je inzicht waar jouw drang vandaan komt? Wat is jouw motivatie om lachgas te gebruiken? Ook als je niet het idee hebt dat je een afhankelijkheid hebt aan lachgas, kan je wel hulp zoeken als jij denkt dat je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld wat ondersteuning bij trekmomenten.

Succes en hartelijke groet,

Dion

07 juli 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG