Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Drugsinfoteam! Mijn vriendin ligt in het ziekenhuis nadat ze meer dan een halve fles Lichte Borrel heeft opgedronken. Het gaat gelukkig alweer veel beter met haar, maar nu snap ik niet waarom ze dit lichte borrel noemen want zo licht is het niet lijkt me. Nu hebben de jongens het erover om volgende week aan de zware borrel te gaan, maar ik kan niet vinden wat dit is. Het klinkt erg gevaarlijk, dus kunnen jullie mij hier iets over vertellen? Groetjess,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je vriendin in het ziekenhuis terecht is gekomen na het drinken van een halve fles 'lichte borrel'. Hoe gaat het nu met haar? Ik hoop dat het goed komt.

Als ik google op lichte borrel zie ik dat dit een jenever is met 30% alcohol. Het heet dus 'lichte borrel', maar is sterke drank. Je wilt weten wat zware borrel is. Omdat het mogelijk gevaarlijk is.

Aan het drinken van alcohol zitten altijd risico's verbonden. Zeker wanneer er in korte tijd veel alcohol in gaat, kan drinken bijvoorbeeld leiden tot een alcoholvergiftiging. Controleer dus goed hoeveel alcohol er in de flessen zit die je vrienden bij zich hebben. Bedenk goed of je wel alcohol wil drinken, en zo ja, hoeveel.

Sjoerd

04 juli 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG