Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Afgelopen week heb ik 3 feestjes gehad en op elk feestje wel iets gebruikt, zowel downers als uppers (ketamine en speed). Verder had ik hierdoor slecht gegeten en was ik erg moe de laatste dag van de week. Die avond had ik het gevoel opeens out te gaan (niet gebeurd). Ik kreeg hierdoor een soort paniekaanval en koppelde de gedachtes die ik had meteen aan het gebruik van drugs (ik heb nu hersenschade, ik zit in een psychose, wat gebeurt er met me etc) Ik heb deze paniekaanval nu wel een plek kunnen geven, maar ik heb nog steeds een ongemakkelijk gevoel wanneer ik alleen ben en geen afleiding heb. Een beetje afwezig, soms lichte hoofdpijn, weinig energie, angst voor het mogelijk nog een keer in zo'n aanval verkeren. De angst belemmerd me af en toe om de deur uit te gaan, bang dat ik weer opeens bijna out ga. Verder ben ik nu gezond gaan eten, goed slapen, water drinken etc. Het is ondertussen 4 dagen geleden en vroeg me af of dit vanzelf voorbij gaat of dat ik hier iets aan kan doen? Of is er meer aan de hand? Er zit een lichte lijn van verbetering in. Maar toch vroeg ik me af wat jullie hierover te zeggen hebben. Dankje voor het antwoord :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan in een week tijd meerdere middelen gebruikt te hebben. Aan het einde van de week heb je een paniekaanval gekregen. Je voelt je wat wazig en angstig, hebt lichte hoofdpijn en weinig energie. 

De klachten die jij ervaart komen vaker voor na middelengebruik. Er zijn meerdere factoren die deze aanhoudende klachten kunnen veroorzaken, namelijk:

  • Een stressvolle tijd achter de rug te hebben 
  • Combinatiegebruik
  • Slaaptekort
  • Te veel en te vaak drugsgebruik

De klachten kunnen na enkele dagen voorbij gaan maar kunnen ook langer aanhouden. Het kan helpen om je juist niet te focussen op de klachten die je ervaart. Zoek afleiding. Stop met Googlen op internet (als je dat doet). Slaap voldoende, geef je lichaam rust en eet gezond. Dit zal helpen bij je herstel.

Mochten de klachten na enkele weken niet over zijn, neem contact op met je huisarts of kijk even naar het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. 

Lees hier meer tips.

Stel gerust nog een vraag als dit antwoord niet voldoende is.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

05 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG