Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, ik smoor al 3 jaar wiet. Ik heb soms het gevoel dat de wiet mijn gevoelens beheersen maar in de positieve manier BV: ik krijg uit het niks een lach kick en kan er dan ook niet mee ophouden of het praten lukt wat moeilijker [ TRAAG PRATEN ] waardoor het best wel grappig klinkt. Natuurlijk is het fijn om een gelukkig gevoel te krijgen maar soms irriteer ik mij daar aan aangezien ik al 3 jaar volop smoor en op bepaalde momenten dus niet kan handelen. Hebben jullie tips als ik iets krijg zoals een lachkick of dat ik een beetje speels word en noem maar op om het kort te houden en de controle weer te krijgen over deze soort situaties. Want ik merk dat mijn vrienden is een klein pretje kunnen krijgen maar ze kunnen der ook op tijd mee stoppen wat ik dus niet kan. Werkende tips zijn altijd welkom!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De effecten die je omschrijft zijn typische effecten van het gebruik van cannabis. Je geeft aan dat je die effecten eigenlijk helemaal niet zo prettig vind. Welke effecten van cannabis vind je wel prettig? Het effect van drugs is per persoon weer anders. Dat ligt aan de drugs, set en setting. Je hebt een ongewenst effect van drugs. De makkelijkste optie is door het niet te gebruiken.

Wil je wel gebruiken maar niet deze effecten? Dan zou je kunnen proberen om een wiet of hasjsoort te gebruiken dat een relatief hoog CBD gehalte heeft en laag THC. Verder kan ook je leeftijd een rol spelen. Als je nog jong bent bent is je lichaam nog volop in ontwikkeling. Daardoor zijn de effecten van drugs onvoorspelbaar. Daarnaast is het gebruik op jonge leeftijd extra risicovol. Je hebt bijvoorbeeld een grotere kans op een afhankelijkheid van blowen. Maar ook op angstklachten bijvoorbeeld.

Met hartelijke groet,

Dion

11 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG