Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Momenteel slik ik 2x daags oxycodon langwerkend 10 mg. Dus 2x 10 mg.... Dit vanwege een operatie 3 weken geleden. Ook krijg ik dagelijks een fraxiparine injectie in mijn buik van 0,3 ml. Dit ook i.v.m. operatie van 3 weken geleden. Ik ben van plan om een deze dagen MDMA te doen, maar vroeg mij af of ik dit hiermee mag combineren. Het gaat mij met name om de combinatie mdma en fraxiparine, aangezien ik tegen die tijd geen oxycodon meer hoef te slikken. Ik gebruik eigenlijk bijna nooit drugs, maar eens in de 2 jaar ongeveer neem ik wel eens mdma.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je even contact zoekt. Het is niet een optimale situatie. Onze arts heeft al eens eerder info gegeven over de combinatie tussen MDMA (xtc) en oxycodon en MDMA en fraxiparine. Maar eerst begin je eigenlijk met kijken naar je gebruiksset, die moet in orde zijn.

MDMA en oxycodon:

Ben je fit? Heb je veel pijn, heb je bijwerkingen? Vaak komen voor: sufheid, obstipatie, misselijkheid en braken, hoofdpijn, diarree, buikpijn, droge mond, duizeligheid, tremor, vermoeidheid, nervositeit, slapeloosheid, angst, verwardheid, abnormale gedachten en dromen depressie, koorts. Stel dat je daar last van hebt dan kan je geen xtc gebruiken. Want dan nemen de bijwerkingen toe of je kan een bad trip krijgen.

Dan is er nog het risico op het serotoninesyndroom, met verwardheid, epilepsie en oververhitting. Veel te hoog MDMA alleen kan het ook veroorzaken. Dus laat altijd de sterkte testen bij de testservice.

MDMA en fraxiparine: ​​​​​​​

Het is het veiligst om dit niet te combineren. MDMA kan zowel voor stollinkjes zorgen als voor bloedingen door de verhoogde bloeddruk en bloedvatvernauwing. Dit laatste vooral bij mensen met vooraf bestaande vaatafwijkingen. Dit weet je nooit zeker. Mocht er een bloeding ontstaan, dan stolt dat niet of langzamer door het medicijn en zijn de gevolgen veel ernstiger.

Eigenlijk kunnen we concluderen dat het allemaal niet optimaal is. Is het mogelijk om je gebruik uit te stellen? Is dat echt niet mogelijk, doseer dan zo laag mogelijk.

Groet,

Dion

09 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG