Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ga over twee weken naar een festival en ben benieuwd of het toch mogelijk is om xtc te kunnen gebruiken naast mijn medicatiegebruik. Ik ben dan op het festival precies een maand geleden gestart met Citalopram 20mg. De eerste week was het 10mg en daarna 20mg. Ik heb in de begin dagen last gehad van sufheid, slaperigheid, dus neem ik het tegenwoordig voor het slapen in. Verder heb ik het idee dat het redelijk mee valt qua bijwerkingen. De reden dat ik het gebruik is vanwege hormoonschommelingen tijdens menstruatiecyclus en dus ook stemmingswisselingen rondom menstruatie, wat zich uit in hormonaal goede weken en ook een slechte week. Ik heb geen depressie. Ik ben erg benieuwd of het de kans zou kunnen veranderen op het risico van een serotoninesyndroom als ik een kleine dosis zou gebruiken (Max 1 pil) in een voor mij “goede week”. Is dat een acute reactie wanneer er dus een serotoninesyndroom optreedt? Of zou je pas na een paar stukjes pil merken? Daar ben ik wel benieuwd naar. En natuurlijk naar het advies :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je deze informatie zoekt! Mijn collega heeft een uitgebreid antwoord geschreven over de combinatie tussen de medicijnen en xtc (MDMA). Het maakt eigenlijk niet zo uit om welke reden je deze medicijnen neemt. Complimenten overigens dat je afweegt wanneer je het gaat gebruiken, met betrekking tot hoe jij in je vel zit! De kans op het serotoninesyndroom (en andere risico's) is gewoon hoger. Voor jou is de vraag, wil je dit risico nemen? Als je dat risico niet wil nemen, kan je geen xtc gebruiken.

Kies je er voor om wel te gebruiken, dan is het belangrijk om zo laag mogelijk te doseren. Je schrijft over één pil, maar één pil zegt niets over de dosering. De ene pil bevat namelijk 50mg MDMA en de ander 300mg. Daarom is het belangrijk om het te laten testen. Zo weet je precies hoeveel er in de pil zit.

Het serotoninesyndroom voel je niet aankomen. Het kan al ontstaan bij een lage dosering MDMA. Maar de kans bij een hoge dosering MDMA is natuurlijk groter. Helaas zijn de gevolgen in beide gevallen heftig. Je zou eventueel nog kunnen overwegen om de medicijnen een paar dagen vóór- en na gebruik niet te nemen. Maar doe dat wel alleen in overleg met de arts of gyneacoloog.

Succes met je overweging en een hartelijke groet,

Dion

11 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG