Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik gebruik nu bijna een jaar ghb. Eerst alleen in het weekend en vervolgens gaat het verder en de status van nu is elke avond en sweekend na de middag. Ik werk overdag doordeweeks en dan zul je mij ook niet zien gebruiken. Als ik thuis kom eerst eten en dagelijkse dingen. Nu dacht ik dat het dus allemaal wel mee viel. Maar helaas, ik heb dus 2 maanden geleden acuut gestopt met ghb omdat ik geen zin meer heb om het te gebruiken. Na 2 weken niks te hebben gehad begonnen de klachten als tintelingen in mijn vingers. En naar 3 week werd ik snachts wakker door een doof gevoel in me hele arm. Het werd zelfs zo erg dat ik nu weer gebruik om dat tegen te gaan. Mijn armen heb ik geen last meer van maar mijn handen nog steeds zelfs nu mijn gebruik weer net zo is als voor heen. Wat ik er als bonus nu nog bij heb gekregen is misselijk overdag. Hoe kan ik hier van afbouwen? En wat kunnen die tintelingen nu nog steeds veroorzaken. Een afbouw schema betekend ook dat ik overdag moet gebruiken. Ik gebruik savonds als eerste dosis 3,5ml en herhaal daarna 3x een dosis van 3ml dit zijn dan de avonden dat ik het meest gebruik doorde weeks. In het weekend na 12.00 en dan door tot 00.00 om de 2 a 3 uur dosis.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend voor je om te ontdekken dat er langzamerhand toch verslaving is ontstaan. Dat de onthoudingsverschijnselen pas na twee weken beginnen is aan de late kant. Misschien dat een deel van de klachten ook door angst worden veroorzaakt. Heb je ook angst in je leven? Want dat geeft ook deze tintelingen en dove gevoelens, zoals bij hyperventilatie. 

Een afbouwschema kan je zelf maken door bijvoorbeeld elke twee dagen 5 à 10 % te dalen. Even kijken of die afkick dragelijk genoeg is. Maar het is fijn als iemand je er bij kan begeleiden. Heel soms kan een huisarts dat, maar meestal niet. Dan kom je terecht bij de verslavingszorg. Hier werken mensen die graag een plan met je maken om af te bouwen en ook om eventueel angsten te gaan behandelen. De huisarts moet je dan even verwijzen. Of dus een verslavingsarts bellen om te vragen wat ie kan doen. 

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

Verslavingsarts

22 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG