Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi mijn naam is [...] Ik heb 5 bolletjes van ieder ''zogenaamd puur'' (in papiertjes gerold) en doorgeslikt. Ik raakte buiten bewustzijn maar toen ik wakker werd waren de politie, ambulance en mijn moeder er. Mijn moeder hield mijn hand vast en de dokters van de ambulance namen mijn zuurstof, suiker, bloeddruk etc op. Ze waren heel erg aardig. ik heb gesprekken met ze gevoerd en ze bleven lang bij mij, net als mijn moeder. Ik hoorde ze constant op de achtergrond praten terwijl ik op de grond lag , bij bewustzijn en mijn ogen open. Toen ineens zeiden ze dat ze beneden, buiten mijn huis, iets gingen bespreken en kwamen ze nooit meer terug. ik lk lag nog op de grond en kon me amper bewegen maar ik belde mijn moeder en zij verklaarde dat er niets gebeurt is en er niemand in mijn huis is geweest. Mijn deur was ook van binnen op slot . Heel vreemd. Ik had alles gehallucineerd. Ik begrijp er niks van. Het was zo echt. De aanrakingen , de gesprekken met politie en ambulance. Mijn moeder die er bij was.... ik hoorde, zag en voelde alles echt. Hoe kan dit ?????? het was toch cocaïne. Daar hallucineer je niet van toch? Alvast dank, [...]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt 5 bolletjes ingenomen die pure coke zouden hebben bevat. Je bent behoorlijk gaan hallucineren. Je wilt weten hoe dit kan. Want van coke hallucineer je toch niet?

We ontraden het slikken van coke omdat het doseren heel lastig is en gebruik kan leiden tot maagirritatie en zelfs perforatie (een gat in de maag krijgen). Het slikken van coke is ook een minder efficiënte route dan bijvoorbeeld snuiven. In de maag wordt er al wat cocaïne afgebroken. Bij snuiven gaat de coke rechtstreeks via het neusslijmvlies je bloedbaan in.

Weet je hoeveel coke er in een bolletje zat? Het slikken van 5 bolletjes klinkt als heel veel. Bij hoge doseringen kunnen er rare effecten optreden. Bij een zeer hoge hoeveelheid sluit ik hallucinaties zeker niet uit. Dit soort hallucinaties zijn geen normaal effect van coke. Stop direct met het slikken van cocaïne.

Gebruik van coke kan in zeldzame gevallen een psychose triggeren. Hier komen ook hallucinaties bij voor. Vaak gebeurt dat wanneer iemand lang en vaak coke gebruikt. Het kan ook psychoses triggeren als je daar gevoelig voor bent. Komen psychoses bij jou in de familie voor? Gebruik dan zeker geen drugs meer. Komen psychoses niet in je familie voor? Ook dan is het een signaal dat je teveel hebt gebruikt.

Het zou ook kunnen dat je coke vervuild is geweest of dat het geen coke is maar een andere stof. Heb je nog wat over van je coke? Breng het dan langs bij de testservice. Hier kun je het poeder laten onderzoeken op vervuilingen.

Wat de oorzaak van je hallucinaties ook moge zijn, het betekent dat je voorzichtiger aan moet doen met drugs. Laat het checken bij de testservice. Lees je goed in over effecten, risico's en doseren. Zorg voor ruimte pauzes tussen gebruiksmomenten. Dit is geen normale drugservaring.

Sjoerd

29 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG