Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb voor borstkanker een anti-hormoonpil: anastrozol gekregen. Ik zou graag nog een keertje een privé feestje bouwen met mijn lief. Kan ik 1 xtc tablet en wat blue (ghb) veilig nemen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan me je vraag voorstellen.

Eerst kijk je naar zo veilig mogelijk gebruik: zo goed mogelijk in je vel zitten, bekende geteste dosering en een veilige setting

Anastrozol heeft vaak bijwerkingen die mogelijk je set beïnvloeden. Die bijwerkingen wil je dus zoveel mogelijk kunnen uitsluiten. Dan gaat het over: Zeer vaak: opvliegers, hoofdpijn, misselijkheid, huiduitslag. Gewrichtspijn en -stijfheid, artritis, osteoporose. Moeheid. Depressie. Vaak: vaginale droogte, vaginale bloedingen. Slaperigheid, gevoelsstoornissen (incl. verlies van smaak en veranderde smaak). Braken, diarree. Botpijn, spierpijn, carpale-tunnelsyndroom. Diffuse haaruitval. Overgevoeligheidsreactie. Verhoging van wat leverwaarden in het bloed: alkalische fosfatase, ALAT en ASAT. en cholesterol.  Fijn als er geen angst is om een bad trip op xtc te voorkomen.

Wisselwerkingen zijn niet te verwachten omdat ze op elk een andere manier worden afgebroken.

Blue 69 is trouwens een onvoorspelbare drug en kan beter vermeden worden. De drug zou MDMA, GHB en speed moeten zijn. In de praktijk zien we op de testservice dat dit er zelden allemaal in zit en dat bovendien de hoeveelheden ook sterk uiteen lopen. We kunnen dus niet spreken van "algemene verhoudingen" hierin. Het is dus een beetje gokken hoeveel je inneemt.

Gebruik van Blue 69 is dus per definitie riskant combinatiegebruik zonder controle over je dosis. Het effect is veel minder goed voorspelbaar en de risico's daardoor groter. Er is bijvoorbeeld een veel grotere kans op out gaan door GHB als het gecombineerd wordt met een upper. Het doseren, dat toch al lastig kan zijn, wordt veel moeilijker wordt. Een prima dosis GHB kan plots veel te veel zijn als amfetamine of MDMA uitwerkt. Omdat de hartspier en ademhaling dan niet meer door de upper gestimuleerd worden.

Als je er voor kiest dat extra risico te nemen en deze middelen te combineren, hou de middelen dan gescheiden van elkaar. Dan heb je het dus over geteste MDMA (of geteste XTC) en geteste vloeibare GHB. Op die manier heb je meer controle over wat en hoe veel je lijf in gaat. Doseer veel lager dan je met afzonderlijke middelen zou doen. Bij drugsinfo lees je meer risicobeperkende tips.

Met vriendelijke groet,

G & R

 

14 oktober 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG