Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik vidalista om erectie problemen tegen te gaan. 2 keer per week ongeveer 25 mg per keer. Daarnaast doe ik 1 keer per maand xtc of MDMA. Ik heb wel eens gehoord dat erectie middelen en xtc niet goed samen gaan en slecht zijn voor je hart. Dus ik zorg er ook voor dat ik ze niet beide op dezelfde dag gebruik. Maar de ene dag de een en de volgende dag de andere komt wel voor. Als ik ze op deze manier gebruik heb ik geen vervelende bijwerkingen op korte termijn. Maar ik merk de laatste tijd dat ik me wat stressig voel over dit gebruik. Soms voel ik mezelf in paniek raken op willekeurige momenten. Wat weer de nodige bijwerkingen geeft zoals een gespannen gevoel rond mn hart, versnelde hartslag, benauwd en/of licht in mn hoofd. En ik niet goed weet waar het nou vandaan komt. Ik ben wel iemand die erg bewust is van mn lichaam, dus kleine veranderingen neem ik snel serieus. Deze klachten komen pas na een week na xtc of MDMA gebruik. Nooit vlak daarna of tijdens. Zit ik mezelf te gek te maken of zit ik mn lichaam kapot te maken? En mag ik wat meer details weten wat er slecht is aan deze combinatie? Wat doet het met je hart, bloeddruk, enz?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je even contact zoekt. Het klopt inderdaad dat erectiepillen niet goed samen gaan met het gebruik van uppers zoals xtc (MDMA). Als er een dag tussen het gebruik van xtc zit, hoef jij je niet zorgen te maken over de verhoogde risico's van de combinatie.

Als jij je leeftijd juist hebt ingevuld, ben jij een jonge man. Vidalista (tadalafil) is een erectiebevorderende pil. Maar niet een die door een huisarts wordt voorgeschreven. Erectieproblemen kunnen twee oorzaken hebben. De eerste is een lichamelijke oorzaak. De tweede een mentale. Erectieproblemen met een lichamelijke oorzaak komen nagenoeg nooit voor bij jonge mannen. Maar kan bijvoorbeeld door bepaalde medicatie soms wel bij jonge mannen voorkomen. Erectiepillen worden door artsen eigenlijk alleen voorgeschreven bij een lichamelijke oorzaak.

Weet jij wat de oorzaak is dat je moeite hebt met het krijgen van een erectie? Op jouw leeftijd is dat bijna altijd een mentale oorzaak. Veel mannen krijgen vroeg- of laat wel eens erectieproblemen. Dat is niet raar. Bij een mentale oorzaak is het altijd weer op te lossen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld hoge mate van stress, sombere gevoelens, onzekerheid (op seksueel gebied) of andere seksuele uitdagingen. Ik wil je aanraden om eens te gaan kijken naar wat de oorzaak bij jou is. Hiervoor kan je zeker langs de huisarts. Hier hoef jij je echt niet voor te schamen, er zijn meer jonge mannen die dit hebben! Zelf erectiepillen kopen zal op het lange termijn geen goede oplossing zijn. Zeker omdat erectiepillen die je op internet kan kopen, niet betrouwbaar zijn. Deze worden veelal in India gemaakt, voldoen onvoldoende aan kwaliteitseisen en bevatten niet altijd wat het etiket zegt. Mogelijk is er ook over de werking en risico's niet voldoende bekend.

Tot slot noem jij wat bijwerkingen die te maken kunnen hebben met je druk maken, met stress. Maar dit soort bijwerkingen horen soms ook bij het gebruik van de erectiepil zelf (hoofdpijn, rood gezicht, misselijk, duizelig, wazig zien)

Groet,

Dion

11 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG