Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst xtc gebruikt. Dit ging gewoon goed en aan het einde (toen ik down begon te worden) heb ik wat mdma gebruikt maar ik bleef down en had extreem last van mijn rug en nekspieren. Vervolgens heb ik aan het eind van de avond moeten overgeven en ben toen een hele tijd heel misselijk gebleven. Waar kan dit aan liggen? Ik heb toevallig een enorm grote angst voor overgeven waardoor ik het niet snel nog eens zou durven.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend te lezen dat je dit hebt ervaren. Hoe gaat het nu met je?

Het gene wat je beschrijft, dat horen wij vaker. Dit heet een come-down en is iets wat bij het gebruiken van xtc hoort. Het is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Als je dit voor het eerst ervaart, dan kan dit overweldigend zijn en kan je daar ook van schrikken. Ik hoop dat je goed bent opgevangen door je vrienden! Wat je wel kan doen volgende keer is je xtc te laten testen, zodat je goed kan doseren. Een dosering waarmee je dit soort risico's beperkt is 1 tot 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Dus als je 60 kilogram weegt, dan doseer je niet hoger dan 90 mg mdma. Met de huidige gemiddelde xtc pil, blijf je dus ruim onder 1 xtc pil. Op deze manier beperk je zoveel mogelijk de risico's van xtc en beperk je ook de heftigheid van de comedown. Want, hoe hoger de dosering, hoe hoger de comedown. Dat geldt ook voor de spierspanning. Xtc werkt op de spieren en zorgt ervoor dat je spieren strak staan. Vervalt dit effect, gaan je spier ook verslappen en merk je dat je veel spanning hebt gehad op de spieren.

MDMA is hetzelfde xtc. Het heeft geen zin om bij te nemen want de serotoninevoorraad is al uitgeput door de xtc. Doe dat dus volgende keer niet weer op die manier. De risico's nemen wel toe namelijk als je steeds bij blijft nemen (ook als je niks voelt). Bijvoorbeeld de kans op misselijkheid neemt toe. Over de misselijkheid die gepaard gaat kun je op deze pagina meer lezen.

Informatieve groet,

Calvin

08 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG