Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb 2 vragen. Met uitgaan doen ik en mijn vrienden welleens alcohol combineren met cocaine of miauw (3mmc). Ik wil de risico’s graag daarin beperken, en vroeg me af welke (coke of miauw) minder risico’s met zich meebrengt in combinatie met alcohol. Ook vroeg ik mij af of ik hier in mijn latere leven, als ik gestopt ben met eens in de zoveel tijd gebruiken. Blijvende schade kan houden. (Bijvoorbeeld dat ik iets met mijn hart krijg als ik al enige jaren ben gestopt).

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Bij drugsinfoteam geven wij geen advies over welk middel je het beste kunt gebruiken. Als je de risico's wilt beperken kun je het beste geen middelen gebruiken en ook zeker geen middelen combineren. We weten van cocaïne dat er inderdaad risico's zijn op hartproblemen. Vaak gaat dat dan wel gepaard met intensief gebruik (lees: bijna dagelijks). De mensen die hartproblemen krijgen hebben soms ook iets onderliggends al, hebben vaak een slechte levensstijl met weinig beweging en een ongezond dieet.

Wat betreft het combineren. Cocaïne en alcohol zorgen voor een tegenovergestelde reactie binnen het lichaam. Coke zegt tegen het lichaam: ga harder, alcohol zegt in het lichaam: ga langzamer. Die tegengestelde reactie is voor het lichaam niet zo prettig en dan specifiek niet voor de hart- en bloedvaten. Wil je dit soort risico's beperken, combineer dan beter niet. Het tegengestelde effect in je lichaam kan ook door de 3-mmc veroorzaakt worden, omdat dat ook een upper is. In hoeverre daar risisco's aan zitten, kan ik je weinig over vertellen omdat er simpelweg nauwelijks informatie over 3-mmc en de (lange termijn) gevolgen zijn. Je bent dus met dit soort onbekende drugs je eigen proefkonijn. Tot slot onstaat er bij het gebruik van alcohol en cocaïne nog een derde stof tijdens gebruik en dat is cocaethyleen. De werking van deze stof lijkt op die van cocaïne, maar jaagt het hart nog verder op. De zuurstofbehoefte neemt toe in het lichaam, maar door de vernauwing van aderen is er eigenlijk een beperking van zuurstoftoevoer. Daarom wordt combineren van coke en alcohol altijd afgeraden.

Wil je een uitgebreid stuk over cocaïne en het hart lezen, raadpleeg dit artikel van onze collega's van Unity eens.

Informatieve groet,

Calvin

08 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG