Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, 2 weken geleden heb ik cocaine voor de 2de keer gebruikt, het eerste kleine lijntje ging goed, helaas kreeg ik na het 3de grote lijntje hartkloppingen en lichte paniek. Ook had ik 4 biertjes gedronken daarvoor. Nu 2 weken later heb ik nog steeds lichte angst en rusteloosheid in mijn lichaam, ook heb ik een drukkend gevoel op mijn borst en rare gedachtes en depressief gevoel. Nu ben ik erg bang voor een psychose, kan dit gebeuren na zo’n ervaring? Bij de eerste keer cocaine had ik er totaal geen last van. Bedankt alvast!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt op een feestje coke en alcohol gebruikt. Dat was de tweede keer. Bij het derde lijntje coke kreeg je plots hartkloppingen. Je hebt nu, twee weken later, nog last van lichte angst, rusteloosheid, drukkend gevoel op de borst, rare gedachten en een depressief gevoel. Je bent bang dat dit een psychose is.

Als ik de klachten die je beschrijft bekijk, is het hebben van rare gedachten de enige die aan een psychose te linken zou zijn. Ik vermoed echter niet dat dit aan de hand is. Alle klachten die je beschrijft zijn namelijk symptomen van angstklachten. Deze komen vaak voor na drugsgebruik. Ze zijn zeer vervelend, maar gelukkig ongevaarlijk. Ik wil je in ieder geval alvast gerust stellen. Met de tijd zullen je klachten weer over gaan. Het is even gelden dat je de vraag hebt gesteld. Hoe is het nu met je klachten?

Rust, regelmaat en goed voor jezelf zorgen zijn het beste medicijn. Zorg dat je dagelijkse ritmes zo veel mogelijk door laat gaan, je voldoende slaapt en gezond eet. Probeer ook afleiding te zoeken en daarmee rust in je hoofd te krijgen.

Misschien is dit overbodige informatie. Maar gebruik in ieder geval voorlopig geen drugs meer. Dat kan deze klachten in de hand werken. Soms horen we dat zelfs met een kopje koffie of een sigaret deze klachten toenemen. Koffie omdat de caffeine adrenaline aanjaagt wat je klachten weer versterkt.

Zijn je klachten de komende weken niet afgenomen? Neem dan contact op met ons Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Hier kan een iemand te woord staan die gespecialiseerd is in klachten na drugsgebruik.

Sjoerd

02 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG