Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik ben n echte feestbeest dus besteed mn tijd in het weekend graag aan feestjes ik heb nooit van alcohol gehouden dus gebruik nu de afgelopen maanden coke of miauw tijdens feestjes. Afgelopen weekend donderdag op vrijdag ongeveer 1 gram miauw weg gesnoven (is inmiddels normaal voor mij) ongeveer 3 uurtjes plafond dienst gedraaid en vervolgens m’n dag weer begonnen (dat met de hele week werken en vroeg opstaan) vrijdag op zaterdag nacht weer zo’n 1 gram weg gesnoven en gues what weer niet geslapen. Inmiddels is het 3uur lig in me eige bed dood moe maar nog niet kunnen slapen. Ik wil opstaan om te plassen en word al ligt in me hoofd, ik wacht even en loop vervolgens na de badkamer wat zo’n 3 meter van me kamer is. Terwijl ik de deur open maak gaat in n fractie van een seconden mijn lichaam in een soort aanval wat lijkt op epilepsie of alsof mijn hele lichaam hele heftige stuiptrekkingen had , ik kreeg me lichaam niet onder controle. En dat terwijl ik gewoon nog stond, en ik gewoon bij was. ik bleef rustig schrok wel een beetje maar kon nog wel bedenken rustig na me kamer te lopen en op me bed te gaan zitten, in die 3 -5 meter die ik gelopen heb was mijn lichaam nog in die aanval + zag ik zwart + kon ik niet goed meer nadenken . Op t moment dat ik ging zitten trok t weg en had ik t benauwd en hartkloppingen (waarschijnlijk angst) en voor de komende 30 seconden af en toe lichte stuiptrekkingen. Nu is mijn vraag: licht in me hoofd duizelig hartkloppingen hoofdpijn noem het lijstje maar op is allemaal een logische reactie van t lichaam op niet gezond leven. Maar die “epileptische” aanval krijg ik toch nog m’n kriebels van. Heb dit nog nooit eerder gehad ook niet flauwgevallen. (Ps het is inmiddels al een week later en ik voel me goed hoe ik me ookal voelde na ik geslapen had, maar het vreet toch wel een beetje aan me omdat het zo raar was)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt twee avonden achter elkaar miauw gebruikt. Hierdoor heb je (nagenoeg) niet kunnen slapen. Toen je wilde opstaan werd je plots licht in je hoofd. Je spieren spanden zich plotseling willekeurigs aan, het werd zwart voor je ogen en kon niet goed meer nadenken. Hierna heb je nog een tijdje last gehad van hartkloppingen. Het gaat nu gelukkig een stuk beter met je, maar wat er gebeurt is vreet toch een beetje aan je. Je wilt weten of dit epileptische is geweest of een simpelweg een gevolg van een ongezonde leefstijl.

Nu achteraf en van afstand kan ik helaas niet beoordelen wat er precies is gebeurd. Omdat miauw een relatief nieuw middel is kennen we nog lang niet alle risico's van dit middel.

Wel weten we dat klachten zo als jij die beschrijft vaker voorkomen na drugsgebruik. De kans is groot dat het simpelweg een signaal van je lichaam was dat je te ver bent gegaan. Na twee dagen een gram miauw snuiven en bijna niet slapen is het niet gek dat je lichaam je dit signaal geeft.

Bij XTC is de stelregel om niet vaker dan eens in de drie maanden te gebruiken. Omdat anders je serotonine uitgeput raakt, maar ook omdat de hersenen rust nodig hebben tussen gebruiksmomenten. Van miauw weten we veel minder dan van xtc. Maar de verwachting is dat er minimaal een vergelijkbare tijd nodig zal zijn voor de hersenen om weer tot rust te komen. Je neemt behoorlijke risico's. Staan de risico's die je neemt nog in verhouding met je wil om feestjes te vieren?

Ik hoop dat je verder kan met dit antwoord

Sjoerd

02 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG