Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn vriend en ik willen een nieuwe drug proberen. We hebben samen een keer XTC gedaan en vonden dit leuk. Echter had ik enorm last van depressieve gevoelens de week erna. GHB leek ons een leuke drug. Nu schrik ik erg van wat ik lees online, dat het in het straatje zou passen van heroïne en Crystal-meth. Aan die drugs wil ik absoluut niet beginnen. Ik vraag me heel erg af wat de consequenties zijn als we bijvoorbeeld beide 1 mL nemen of zelfs minder. Wat ik wil vermeiden is dat seks zonder GHB niet meer leuk is. Ook wil ik niet afhankelijk worden van de drug en dit een enkele keer gebruiken, maar in hoeverre is dit mogelijk? Ik lees online dat het erg verslavend is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat je goed nadenkt over een keuze zoals deze! Seks onder invloed  van bepaalde drugs kan inderdaad het genot vergroten. Maar is het is wel echt een spreekwoordelijk hellend vlak. Als jullie hiervoor kiezen, is het belangrijk om nuchter goede afspraken te maken samen.

Eén van de risico's, is dat seks nuchter een beetje 'saai' gaat voelen. Waarin xtc of methamfetamine na gebruik een (flinke) kater kunnen geven, doet ghb dat meestal niet. De drempel om het te gebruiken is daarom soms erg laag. Dat is vaak waar de valkuil zit. Het maakt de seks beter, het effect is mild, het kost niet veel en je hebt er geen kater van. Dat is dan het hellend vlak, mensen kunnen zichzelf hier snel in verliezen. GHB is een behoorlijk verslavend middel, niet alleen psychisch maar dus ook lichamelijk.

Daarnaast werkt GHB ook grensvervagend. Je gaat gemakkelijker over je eigen grenzen heen onder invloed van GHB. Het is dus belangrijk om niet alleen af te spreken hoeveel en hoevaak je het gebruikt, maar ook waar je grens ligt. Belangrijk om die grens dan niet over te gaan onder invloed.

Je geeft aan dat je wil voorkomen dat seks zonder drugs niet meer leuk is, maar dat kan al snel gebeuren. Daarom zijn die afspraken zo belangrijk. Verder is het belangrijk goed onze pagina over GHB te lezen en over de risico's. Laat je GHB in ieder geval testen. Heb jij seks met een andere man? In de gayscene is chemsex een thema. Hier kan je meer info vinden op de website www.mantotman.nl.

Groet,

Dion

02 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG