Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Over een aantal weken heb ik een keuring voor mijn rijbewijs. Ik mag dus niet blowen, aangezien er geen THC in mijn bloed mag zitten. Omdat ik ADHD heb was blowen voor mij het enige wat een beetje rust gaf. Nu las ik over HHC vapes en dat dit hetzelfde effect heeft als het roken van wiet. Mijn vraag is daarom: Komt HHC in je bloed als THC?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

HHC is een synthetische variant van THC die sinds kort op de markt wordt neergezet als een legaal alternatief voor THC. Er is maar zeer beperkt onderzoek gedaan naar hexahydrocannabinol (HHC). Er is dus maar weinig bekend over effecten en risico's. Je loopt dus een nog onbekend risico als je HHC gebruikt.

Veel drugstesten checken op metabolieten, afbraakproducten, van THC. Hoe HHC in het lichaam wordt afgebroken is onduidelijk en dus ook niet welke afbraakproducten er vrij komen. Het is dus nog onbekend of HHC een positieve uitslag geeft op een drugstest. Omdat THC en HHC wat betreft hun chemische structuur op elkaar lijken is ook op voorhand niet uit te sluiten dat ze vergelijkende afbraakproducten produceren en een vals-positief kunnen geven bij een drugstest.

Je schrijft dat blowen het enige is dat je een beetje rust geeft met je ADHD. Het kan lastig zijn om een andere manier van ontspanning te vinden als je gewend bent om te blowen. Als je wilt kun je hier wel advies of hulp bij krijgen. Bij een instelling van verslavingszorg bijvoorbeeld. Hier kun je altijd vrijblijvend om advies vragen. Je kunt ook iedere werkdag van 13.00u - 17.00u met een deskundige van de verslavingszorg hierover chatten

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

01 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG