Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen, 7 weken geleden ben ik bevallen van een mooi zoontje. Nu wilde ik afgelopen zaterdag voor het eerst weer naar een feest gaan en had me voorgenomen eigenlijk alleen wat biertjes te drinken. Naarmate de avond vorderde ben ik helaas overstag gegaan en heb ik een heel klein beetje xtc gebruikt ( nog geen kwart pil) . Bij thuiskomst kreeg ik al last van hartkloppingen die zeker 4 u hebben geduurd. De daarop volgende dagen voelde ik me heel erg onrustig , gevoel van onbehagen , hart slaat zo nu en dan over, duizelig en misselijk. Dinsdag avond naar bed opnieuw hartkloppingen, ik werd er zelfs snachts wakker van. Ook deze keer duurde het weer enkele uren. Sinds toen heb ik af en toe nog wat hart overslagen maar het misselijke gevoel en de duizeligheid blijven . Daarbij ook een trillend ooglid. Gezien ik maar weinig heb gebruikt , ligt het hier aan combinatie met slaap gebrek , hormonen etc? Ik voel me zo ongelofelijk dom dat ik dit heb gedaan en maak me zorgen dat ik in deze flow blijf hangen. Ik hoop dat jullie me advies kunnen geven. Groetjes [naam verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende situatie. Ik kan me voorstellen dat jij je zorgen maakt. Graag wil ik je geruststellen. Als ik het zo lees, is er niets gevaarlijks aan de hand. Ik ga je uitleggen waarom.

Het effect van drugs, wordt niet alleen door het middel zelf bepaald. Ook door de set (jij) en de setting (omgeving). Eerst even kijken naar de twee drugs. Je hebt alcohol gedronken en xtc gebruikt. Als je drugs (en alcohol) met elkaar combineert krijg je onvoorspelbare effecten. Hartkloppingen zijn te verwachten bij xtc. Maar kunnen soms ook door alcohol veroorzaakt worden. Misselijkheid en duizeligheid is ook normaal.

De volgende stap is te kijken naar je set. Oftewel, je lichamelijke en mentale gezondheid. Slaapgebrek heeft doorgaans een behoorlijk negatieve impact op het effect van drugs. Maar dat maakt je vervolgens ook gevoeliger voor piekeren of angstgevoelens. Angstgevoelens zorgen ook precies voor de klachten die je hebt, hartkloppingen, slecht slapen, misselijkheid, duizeligheid en ook trillingen in spieren. Als jij je zorgen maakt, gaan dit soort lichamelijke klachten ook juist opvallen. Hartkloppingen of het gevoel dat je hart een keer over slaat, is normaal en komt vaker voor. Alleen door zo'n stressvolle situatie gaat het ineens opvallen.

Na xtc blijven dit soort klachten soms nog een paar dagen hangen. De klachten gaan vanzelf weer voorbij als je voldoende rust pakt, gezond eet en drinkt en probeert afleiding te zoeken en niet teveel focust op de klachten.

Geef je borstvoeding? Let op dat je na gebruik minimaal 8 dagen afkolft en weggooit. Of dat je helemaal overstapt op flesvoeding. Binnen die 8 dagen kan er nog MDMA in de moedermelk zitten.

Groet,

Dion

05 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG