Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey ik heb 2 weken geleden 3cmc gebruikt alles ging goed tot dat ik neerzat en opeens krijg ik het gevoel dat ik weg werd getrokken van de realtiteit gelukkig kon ik dat gevoel tegen houden ik wil eigenlijk gewoon weten wat dit gevoel is want maak me er zorgen over

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat lijkt me best wel even schrikken. Hoe gaat het nu met je? Heb je er nog last van? Het kan twee oorzaken hebben. De eerste is te vinden in de drug zelf. De tweede in de reactie van je lijf. Heb jij je drugs laten testen? Zo niet, is dat wel aan te raden. Het is namelijk even de vraag of het wel 3-CMC is, of een andere drug. 3-CMC is natuurlijk wel een zogenaamde Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS). Dat wil zeggen dat we nog niet zo goed weten wat de werking is en de risico's precies zijn.

Het kan eventueel ook een reactie van je lijf zijn. Wat je omschrijft lijkt wel wat op de zogenoemde dissociatieverschijnselen. Dat zijn verschijnselen die bij bepaalde drugs kunnen ontstaan. Maar soms ook wanneer je lichaam een situatie als 'traumatisch' bestempeld. Dat zien we dus soms bij bad trips. Maar ook bij mensen die bijvoorbeeld een overval hebben meegemaakt. Dat is niet ernstig en nooit permanent. Maar vaak wel vervelend. Als dit inderdaad aan de hand is, kan je dit vaker krijgen als je weer gaat gebruiken. Voor sommigen helpt het om een rust te nemen en ook een langere periode even niets te gebruiken.

Groet,

Dion

26 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG