Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! in december heb ik wel liefst 5 keer mdma en 1 keer ook xtc gebruikt. Ik wou dus de eerste weken van januari gebruiken als herstelperiode en gebruikte hier dagelijks (3-4 keer per week) 5HTP- pillen. Nu heb ik de laatste pil afgelopen zondag geslikt en heb ik aankomende vrijdag een feestje waar ik mdma wil gebruiken. Kan het kwaad dat ik dan mdma ga gebruiken als ik die 5HTP 4 dagen van te voren nog heb geslikt?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan er duidelijk over zijn. Die 5x XTC (of MDMA) in een maand is veel te vaak. Op deze manier loop je onnodig veel risico. Neem XTC/MDMA niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden en neem dan niet meer dan 1 a 1.5 mg per kg lichaamsgewicht. Weeg je dus 80 dan neem je niet meer dan 80 a 120 mg in totaal.

Dit bovenstaande is de allerbelangrijkste harm reduction tip over XTC/MDMA die er bestaat. Volg je dit advies niet op loop je altijd veel meer risico op allerlei klachten na XTC/MDMA. Die 5-HTP gaat je daar niet bij helpen jammer genoeg. Die paar weken herstelperiode klinkt leuk, maar doet op deze manier onvoldoende. Het is dus niet zo dat je nu ineens minder risico hebt gelopen omdat je achteraf 5-HTP hebt geslikt. Integendeel zelfs. 5-HTP heeft ook zijn eigen risico's en wij raden het gebruik van 5-HTP in deze situatie zelfs helemaal af. Lees op de site van Unity waarom dat zo is. 

Tot slot moet er minimaal 24 uur zitten tussen 5-HTP en XTC/ MDMA vanwege het grotere risico op het levensbedreigende serotoninesyndroom. Die vier dagen is dus ruim voldoende. 

Als je werkelijk minder risico wilt lopen moet je minder gebruiken en nu een drugspauze inlassen van zeker 3 maanden als je een echte herstelperiode wilt.

Mvg,

Ronald

27 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG