Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben van plan om binnenkort voor het eerst 3MMC te proberen bij iemand thuis. Dat zal omdat het de 1e keer wordt een kleine dosis zijn. Echter zal ik daar met de auto naartoe gaan. Nu heb ik gelezen dat het ongeveer 3-7 uur duurt voordat het effect uitgewerkt is. Betekent het dat het na ongeveer 5-6 uur wel weer veilig is om te rijden. En wat als je staande gehouden wordt? Wat is uw advies hierin?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Om te beginnen is rijden onder invloed altijd strafbaar.

Je geeft zelf aan dat dat het effect tussen de 3 en 7 uur aanhoudt. Wanneer je na 5 a 6 uur wilt rijden, ben je nog onder invloed. Het kan zijn dat je naar je eigen idee best in staat bent om te rijden, terwijl je toch strafbaar bent omdat het middel nog in je lichaam kan zitten.

De dosering en individuele aanleg hebben onder anderen invloed op de verwerkingen van een middel. Het ene lichaam heeft middelen sneller verwerkt dan de ander, wat maakt dat je nooit zeker kan weten dat het middel na 5 a 6 uur volledig is uitgewerkt. Ook is het zo dat de halfwaardetijd van 3-MMC is nog redelijk onbekend is door gebrek aan betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek. Een nacht feesten kan er voor zorgen dat je extra vermoeid raakt wat de kwaliteit van het autorijden ook niet zal bevorderen.

De grenswaarde is nog niet vastgesteld in de Wegenverkeerswet.

Mijn advies is om na deze avond niet meer terug te rijden met de auto. Na 7 uur heb je namelijk nog kans om een bloedproef te krijgen als je staande gehouden wordt. Als er dan nog 3-MMC aangetroffen wordt in je bloed, ben je gewoon strafbaar.

Ik hoop hiermee uw vraag te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

 

26 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG