Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik heb 2 vragen, ten eerste: Ik ben sinds gisteren begonnen met Lorazepam als slaapmiddel, eens in de zo veel tijd, 2/3 x per week 0.5 mg. Nu wil ik zaterdag op een festival drugs gaan gebruiken, ik denk 3-mmc of mdma, kan dit kwaad? (Misschien niet de dag ervoor nemen?) Laatste keer drugsgebruik is oktober 2021 (meer dan een jaar geleden dus). Ten tweede een vraag over de drugs, ik merk dat ik bij xtc het hard gaan niet leuk vind, ondanks dat ik het heb laten testen alle keren, begin met een kwartje (of minder bij een sterke pil) en 1,5 uur ertussen laat ga ik vaak ineens toch heel hard. Ik heb altijd voldoende tijd tussen de keren gelaten (4 maanden of langer) en het ook 1 a 2 x wel leuk gevonden, (ik denk in totaal 6 x geprobeerd). Hierbij heb ik een beetje het gevoel contact met de realiteit te vergeten/verliezen (alsof ik alleen in op een feest sta), niet mijn ding. Is het zo dat xtc voor mij dan misschien niet de passende drug is? En zou mdma daarbij misschien kunnen helpen, dat je niet direct een kwartje pakt maar het wat langzamer op kan bouwen? Ik hoor het graag! Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Lees over de lorazepam en het gebruik van xtc (mdma is de werkzame stof) dit antwoord van onze arts even door. Komt er op neer dat het kan, maar dat je wel op een aantal zaken moet letten. Het zal zeker helpend zijn als je een aantal dagen voor het gebruik geen lorazepam gebruikt. Over de combinatie 3-mmc en lorazepam weten wij helaas nog niets, omdat 3-mmc nog zeer nieuw is. 

Jouw tweede vraag is meer filosofisch van aard. Ik wil je proberen te helpen met het beantwoorden, maar ik kan en ga je geen alternatieve middelen aanraden. Heel kort door de bocht, xtc en mdma zijn in principe dezelfde middelen. Ze hebben dezelfde effecten en moeten ook hetzelfde werken. Toch hoor je het vaak terug: "ik heb met mdma altijd veel leukere trips" of "van die xtc-pil ging ik echt heel goed". Dit heeft voornamelijk te maken met hoe jij ergens tegenaan kijkt. Als je al met een positief en goed gevoel de trip tegemoet gaat, dan zal de trip ook zeker fijner gaan uitpakken. Wij hebben hier een stuk op onze site geschreven. Dit fenomeen wordt de drug, set en setting genoemd. Deze drie factoren bepalen hoe jij de trip ervaart. De drug bepaalt wat voor effect je krijgt, maar hoe jij er zelf in staat ook (set). Als jij misschien wat angstig bent over het verloop van de trip, neem je dit ook mee. Als je tijdens de trip denkt: ik verlies contact met de realiteit, dan zal dit doorwerken in de trip. Daarbij kan het ook zijn dat je het feest niet lekker aanvoelt of minder leuk vindt (setting). Dat zorgt er ook weer voor dat dit inwerkt op de trip. Maar zijn die twee dingen op orde, dan kan het inderdaad ook te maken hebben met de drug. Je geeft het zelf al aan, misschien is xtc niet de passende drugs voor mij? Dat kan natuurlijk. Het kan ook met de dosering te maken hebben. Misschien ben je wat gevoeliger voor de effecten van xtc en ga je al snel te "hard" waardoor je realiteit wat verliest. Het is voor jou denk ik belangrijk om goed uit te zoeken wat voor jou wel en niet werkt. Dat kan van alles zijn. Misschien een feest eens nuchter bezoeken, zodat je meer "op" het feest bent bijvoorbeeld. Er zijn veel mogelijkheden. Ik denk dat jij daar uit gaat komen, aangezien je nu al bewust bezig bent met nieuwe mogelijkheden. Probeer daarin goed bij jezelf in te checken wat je fijn vindt en wat je niet fijn vindt. Als jij 1 op de 6 keer een xtc trip leuk hebt gevonden, is het dan een succesformule die je door wilt zetten? 

Hopelijk kun je hier iets mee.

Informatieve groet,

Calvin

27 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG