Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik ben er vorige week achter gekomen dat ik “Migraine met een verlengt aura” schijn te hebben. Heb een week ziek op de bank gelegen waarvan ik 1 dag niet goed heb kunnen praten, mijn motoriek was niet goed en lezen ging ook lastig. Dit waren dus mijn bijwerkingen voor en na de migraine aanval. Nu wil ik met Koningsdag naar een festival en daar voor de tweede keer XTC en M nemen. De eerste keer is alles goed gegaan. En dat was in december. Maar nu vraag ik me af of er iets veranderd is nu ik deze migraine aanval heb gehad? Of ik mij ergens op moet voorbereiden voordat ik deze keer drugs ga doen? En of het überhaupt wel kan met migraine? Of zit er geen connectie? Ik ben 18 jaar oud, gebruik geen medicatie.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Deze relatie is nog niet helemaal bekend, maar er zijn wel overeenkomsten. Migraine en xtc hebben allebei met serotonine te maken. Onder andere.

Het is niet uitgesloten dat xtc gebruik migraine kan uitlokken. Dat hebben we een enkelie keer gehoord. Dat kan dan door die serotonine komen, maar ook 'gewoon' door overbelasting. Want vaak is migraine een signaal van je lichaam om rustig aan te doen. Herken je dat?

Een festival, ook nog eens met drugs erbij, is per definitie een forse belasting. Het kan goed gaan als je jezelf verder goed in acht neemt. Met zoveel mogelijk rust er omheen, door te weten hoeveel - getest - MDMA je neemt,  door veilig te ziin met goede vrienden om je heen bv.

Dit zijn de factoren drugs, set en setting rond gebruik.

Mocht je een ervaring opdoen, deel die dan ajb met ons om van te leren!

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

28 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG