Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Enkele dagen terug heb ik magic truffels genomen. Ik had daarvoor al wat alcohol gedronken en heb vervolgens een bad trip meegemaakt. Sindsdien heb ik last van zeer regelmatige en intense angstaanvallen. Ik maak mij zeer ongerust en heb hulp nodig. Kunnen jullie mij aanraden wat ik best doe?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je deze klachten hebt! Om te beginnen wil ik je even gerust stellen. Deze klachten gaan gewoon weer over. Daar is soms wel een juiste aanpak voor nodig. Ik ga je uitleggen hoe zoiets ontstaat en vervolgens welke stappen je kan nemen en dan gaat het helemaal goed komen.

Tijdens een bad trip heb je angst of paniek ervaren. Dat komt vaker voor. In zo'n situatie komt je lichaam in een soort stressmodus te staan. Je lichaam denkt dan 'ik ben in levensgevaar'. Dat kan overigens nooit bij truffels. Maar, het is een lichamelijke reactie. Je krijgt vage klachten zoals je vaag voelen, duizeligheid, misselijkheid, trillen, hyperventilleren, tintelingen voelen enzovoorts. Herkenbaar?

Soms komt na het gebruik, je lichaam weer tot rust en behalve dat het een vervelende ervaring is geweest, blijft het daarbij. In jouw geval blijft je lichaam een beetje in die stressmodus. Hierdoor blijf je last houden van angstklachten en vage lichamelijke klachten. Hierdoor ga jij je extra zorgen maken en krijg je nog meer stress. Misschien heb je wel gedachten zoals: 'er is iets stuk bij mij' of 'gaat dit nog wel weg?'.

De oplossing zit er in om aan je lichaam te laten merken, dat je niet in gevaar bent. Dat het niet nodig is om die stressmodus aan te houden. Acceptatie is daarvoor heel belangrijk. Besef dat dit gewoon over gaat en dat er in principe niets aan de hand is. (Behalve dat het natuurlijk wel gewoon vervelend is.). Probeer te ontspannen. Bijvoorbeeld door ontspanningsoefeningen te doen, yoga of meditatie. Maar ook licht sporten en afleiding zoeken kan helpen. Probeer niet te piekeren en je zorgen te maken. Goed slapen, gezond eten en een vast ritme kan ook helpen. Meer tips lees je hier: omgaan met angst.

Volg je deze tips? Dan zal je merken dat de klachten na een tijdje minder worden. Maar verwacht geen wonderen. Het is meestal niet binnen een paar dagen helemaal weg. Maar als je merkt dat het minder wordt, is dat goed. Dan doe je de juiste dingen. Merk je de komende weken nog helemaal geen verschil? Neem dan nog even contact op met ons gratis telefonisch spreekuur. Dan gaan we je verder helpen.

Groet,

Dion

10 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG