Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen Ik heb straks 3.5 week dexamethason 0.5mg gebruikt. Ik ben straks 1 dag gestopt (kuur afgelopen) en dan heb ik een feestje. Kan ik dan gewoon drugs gebruiken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wij hebben nog weinig meldingen gekregen van deze combinatie, maar in het algemeen kunnen we dit zeggen:

Dexamethason is een corticosteroïde, dat ontstekingen remt en o.a. wordt voorgeschreven bij reumatische aandoeningen of longaandoeningen zoals astma/COPD. 

Bijwerkingen zijn hier te lezen. Als je daar last van hebt dan is het onverstandig om te gebruiken. Met name psychische reacties op het medicijn kunnen risico's van XTC ,speed en coke gebruik verhogen. De 'set en de setting' van drugsgebruik moeten kloppen, anders wordt een bad trip een risico. 

Zowel dexamethason als XTC kunnen de afweer verlagen, waardoor je tijdelijk vatbaarder wordt voor infecties.

Verder verhoogt XTC zelf ook een beetje het stresshormoon cortisol en verlagen corticosteroïden een beetje serotonine. Het is nog niet bekend of dat gevolgen heeft voor de effecten. Als je een dag gestopt bent zullen die invloeden al weer minder zijn, al is pas alles weg uit je lichaam na 2 à 3 dagen.
Mocht je hebben gebruikt dan vernemen we heel graag je ervaring. 

In je andere vraag noemde je ook antbiotica. Zoek even op die zoekterm onder de antwoorden en lees deze link daarover zeker even.

MVG,

Gerard A

17 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG