Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik had een vraagje, Ik heb nu al een aantal keer drugs gedaan alleen maar xtc en mdmma. Nu ben ik van mijzelf best wel paniekerig en vaak gestresst. Ik kan soms erg slecht in mijn vel zitten en als ik het idee heb dat ik kwa stress of drukke planningen de controle verlies krijg ik paniekaanvallen. Ook denk ik dat ik hoogsensetief ben, aanrakingen of geluiden zorgen voor prikkels en vermoeidheid. De keren dat ik drug heb gedaan doe ik dit met goede vrienden en gebruiken we erg verantwoord dit maakt ook dat ik geen moment van paniek heb of denk dat ik bad kan gaan. Ik heb het idee dat ik daar erg veel controle op heb omdat ik omringt ben met goede vrienden. Toch wil ik goed voorbereid zijn op het geval dat ik ineens in een bad trip beland met X of M. Kan het zijn dat ik daar schade aan overhoud? En loop ik een groot risico? En wat kan ik het beste doen mocht ik ooit in een bad trip raken? Heeft hoogsensitieviteit daar nog iets mee te maken? Ben erg benieuwd! Met vriendelijke groet, …..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je je informeert over de risico's van xtc-gebruik. Je kunt stellen dat hoe meer gespannen bent, hoe groter het risico op een bad trip is. Echter neem jij goede voorzorgsmaatregelen om dit risico te verkleinen. Zoals alleen maar gebruiken wanneer je met vertrouwde mensen bent. Ook is het belangrijk om in de juiste mindset te zijn, niet te gestresst en niet te gespannen. Als je dat voelt, gebruik dan liever niet. Lees hier wat meer over op onze pagina over set en setting.

Een bad trip komt in principe nooit goed uit. Het is ook naar om mee te maken. Hierop voorbereiden is lastig, maar de voorzorgsmaatregelen zijn belangrijk. Een aantal dingen die jij al goed doet is jezelf omringen met vertrouwde mensen. Je gebruikt het ook op plekken waar jij je prettig voelt dus dat is ook goed! Daarnaast kun je ook denken aan een aantal reddingsboeien. Als het gebeurt kun je paniekerig raken, maar er zijn gedachtes die kunnen helpen. Zeg bijvoorbeeld dingen tegen jezelf als: het gaat vanzelf weer over, let goed op je ademhaling (lang door de neus in en lang via de mond uit), drink wat frisdrank, eet wat fruit of zoek even een rustig plekje op met iemand die je vertrouwd. Meer voorzorgsmaatregelen zijn ook dat je niet te vaak gebruikt, gebruik zeker niet vaker dan eens in de drie maanden en let op je dosering. Een dosering met risicobeperkende maatregelen is 1 tot maximaal 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Als je dus 60 kg weegt dan ligt de max op 90 mg. Hoe kom je erachter hoe sterk een xtc pil is? Laat hem dan testen bij de testservice.

Hopelijk kun je hier mee uit de voeten. Lees onze tips voor xtc gebruik ook nog eens door.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

12 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG