Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik mysimba om af te vallen sinds 8 weken. Dit is een combimiddel. Graag zou ik willen weten of het veilig is om een aantal dagen van te voren te stoppen met mysimba om daarna mdma te nemen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Mysimba is een medicijn met de werkzame stoffen Naltrexon en Bupropion. Over de combinatie met bupropion kan je een eerder antwoord van onze arts terug lezen:

bupropion en xtc.  De werkzame stof van xtc is MDMA. Volgens onze arts is er geen wisselwerking te verwachten tussen Naltrexon en MDMA. Het (tijdelijk) stoppen van zulke medicatie is eigenlijk altijd belangrijk om dit in overleg met de arts te doen die dit voorgeschreven heeft.

Dan check je of je bijwerkingen hebt, want die kunnen je ’set’ je conditie beïnvloeden. Die wil je gunstig hebben. Zeer vaak (>10%) komt voor: hoofdpijn, misselijkheid, braken, obstipatie. Vaak (1-10%): angst, slapeloosheid, duizeligheid, trillen, slaperigheid, tinnitus, duizeligheid, hartkloppingen, snellere hartslag, opvliegers, hoge bloeddruk, droge mond, buikpijn, zweten, jeuk, haarverlies, uitslag, vermoeidheid, zich zenuwachtig voelen, geïrriteerdheid.

Als je daar last van hebt dan verhoogt het risico op een bad trip door xtc gebruik.

Groet,

Gerard & Dion
07 juni 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG