Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik zou graag eens truffels en/of xtc (zeer zeker niet tegelijk of kort na elkaar) willen proberen. Het staat op mijn lijstje om ooit eens te willen gebruiken en ik verwacht niet op korte termijn met mijn medicatie te kunnen stoppen. Ik slik medicatie voor colitus ulcerosa (thiosix en asacol), mijn ziekte is in remissie. Daarnaast gebruik ik progynova en duphaston voor een traject (dit stopt wellicht wel binnenkort maar ik ben toch benieuwd of er een wisselwerking is).

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

op 12 juni kreeg je dit antwoord mbt Thiosix en Asacol. 

Eerst kijk je of je fit genoeg bent voor gebruik, dat is je 'set' van gebruik. Daar horen ook eventuele bijwerkingen bij: Thiosix geeft vaak (≥ 10%): remming van het beenmerg leidend tot vermindering van witte bloedcellen en bloedplaatjes.

Als die bloedplaatsjes te laag zijn, heb je een vertraagde stolling. Dat zou riskant zijn als je een (zeldzame) bloeding zou krijgen door xtc. De lever kan er last van hebben wat te meten is in het bloed in de vorm van een stijging van leverenzymwaarden. Vaak (1-10%): ontsteking van de mond, en maag- darmklachten. er zijn geen andere wisselwerkingen.

Met mesalazine (Asacol) zijn geen wisselwerkingen. Maar check ook hier de bijwerkingen van je medicijn , die ook door xtc versterkt zouden kunnen worden: hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid. 

Dan Progynova ( = estradiol) en Dydrogesteron . Voor beide middelen geldt: vaak zijn bijwerkingen pijnlijke borsten, onregelmatig vaginaal bloedverlies incl. 'spotting', bekkenpijn. (Perifeer) oedeem. Misselijkheid, buikpijn, flatulentie. Hoofdpijn, migraine. Depressie. Asthenie. Beenkrampen. Gewichtsverandering. Huiduitslag, jeuk.

Bij depressie, hoofdpijn en misselijkheid kan dat in theorie versterkt worden door de drugs. Er zijn verder geen wisselwerkingen.

vr grt Gerard A

04 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG