Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Mijn naam is Sem en ik ben nu 3 dagen gestopt met blowen. Hiervoor heb ik meerdere stop pogingen gedaan (1maand,2m,3m,4m,5m, 2weken). Maar ik loop elke keer tegen hetzelfde probleem aan. Ik werk fulltime, en rook na het avond eten vaak een voorgedraaide joint. Ik wil hier graag mee stoppen, maar elke keer als ik stop word ik extreem moe. Ik slaap opzich prima, maar zodra ik opsta ben ik al moe. Verder op de dag krijg ik last van een trillend ooglid, droge zere lippen, trillend handen bij concentreren. Het vreemde is dat als ik 2 maanden of 3 maanden stop ik nog steeds last heb van die vermoeidheid. Terwijl als ik dan weer begin met blowen ik telkens veel meer energie heb en ik mij gedurende dag veel fitter en scherper voel. Heb iemand enig idee, of ervaring met vermoeidheid bij stoppen ? Alvast bedankt voor je tijd !

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, wat goed dat je bent gestopt met blowen! Zet hem op, het wordt beetje bij beetje makkelijker.

Vermoeidheid is zeker een onderdeel van het stoppen met blowen. Niet zo gek dus dat je dat ervaart. Meestal worden de afkickverschijnselen in de loop van de tijd minder. Bij de ene is dit een paar weken, bij een ander duurt dit maanden. Wel is het vaak zo, dat een stevige blower heftiger reageert (qua afkickverschijnselen) dan iemand die minder blowt. Dat kan ervoor zorgen dat je nog een lange periode moet herstellen. 

Wat je zou kunnen proberen is om wat dingen te doen die in het algemeen helpen tegen afkickverschijnselen en kijken of het dan vermindert. Verwacht niet direct wonderen, maar in de loop van tijd wel verbetering. Ga bijvoorbeeld meer bewegen. Door actief te blijven, zal het stressniveau in je lichaam omlaag gaan. Zorg dat je voldoende water drinkt (je lichaam ontgift dan sneller). Eet gezonde maaltijden. En kijk ook naar momenten dat je ontspant. Zijn die er voldoende? 

Het zou zo kunnen zijn dat je met blowen tijdelijk dingen hebt "weggedrukt", zo mogelijk ook (extreme) vermoeidheid. Hoe zit je leven verder in elkaar? Heb je een druk bestaan? Dat zou ook ten grondslag kunnen liggen aan de vermoeidheid. 

Mijn advies, goed voor jezelf zorgen de komende tijd. Accepteren dat je nog last hebt en dat het nog even kan duren. Mocht er nou helemaal geen verbetering in komen kun je altijd nog even contact zoeken met je huisarts. 

Nog meer vragen? Stuur mij nog een bericht.

Groet,

Celeste

08 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG