Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik las hier een artikel over iemand met add en speed.zonde kon ik er niet op reageren want met veel mensen wil ik niet praten.ik ben er nu 36 en heb de indruk dat het juist drukker wordt in mijn hoofd. Tot 26 ging ik wel 3x kickboxen,moto rijden etc en raakte van "frustatie" af.momenteel is er dit niet en het wordt soms zelfs tot aggresieve kant toe.ik neem nu ook speed en helpt goed tegen alles.mijn dokter had dexamfetamine voorgeschreven maar als ik dit zou nemen ga ik werken voor mijn medicijnen te betalen.wat ik ook niet weet en graag zou weten is dat mensen met add over het algemeen slimmer mss zijn of niet,ik heb mijn laten testen en het zou +- 121 zijn.ik kan geen vliegende auto uitvinden maar als een onderwerp mij interesseert neem ik het op als een spons.nu,...zonder speed.die combinatie is helemaal NIET leuk.ik denk helemaal anders als andere mensen etc...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Fijn dat je even op de lijn komt. 

Als ik het goed begrijp geef je aan dat je de laatste tijd steeds drukker wordt in je hoofd en je daarvoor speed gebruikt. De arts heeft je een optie gegeven voor medicatie, maar dat wil je niet vanwege de kosten. Heb ik het zo goed begrepen?

Verder ben je benieuwd of mensen met add een hoger IQ hebben. Daarover kan ik het volgende zeggen. Wat we zien bij mensen met add en adhd is niet perse een hoger IQ, maar wel dat mensen een hyperfocus kunnen krijgen als ze iets boeiend vinden. Dan kan je helemaal opgaan in bepaalde materie en het inderdaad "opnemen als een spons". Het kan dus goed zijn, dat ze op specifieke gebieden veel meer informatie vergaren dan anderen die geen hyperfocus hebben. 

Over je eerste vraag kunnen wij stellen dat het ons een goed idee lijkt als je terug gaat naar de huisarts. Dan kan je aangeven dat je vanwege de kosten de medicatie niet wilt slikken. De huisarts kan dan aangeven welke andere (gratis of goedkopere) opties er zijn. Lijkt me wel zo prettig, gezien je aangeeft steeds gefrustreerder te worden.

Het kan daarnaast fijn zijn met andere mensen met ADD te praten. Die herkennen het gevoel van anders denken en je kunt uitwisselen wat werkt.

Kan je hier iets mee? Je kunt altijd nog een vraag sturen.

Groet,

Jimmy en Celeste 
 

08 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG