Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, De afgelopen 4 maanden heb ik cocaïne flink misbruikt. Veel collega’s van mij doen het en door toestanden had ik negatieve gevoelens en ging gebruiken om mezelf goed te voelen. Heel dom want ik ken de gevaren ervan. Sommige weken heb ik ook doordeweeks gebruikt. Andere alleen in het weekend en sommige weken dan ook niet. Ik besefte mezelf dat dit helemaal de verkeerde kant op ging. Nu heb ik er een punt achter gezet want ik wil geen afhankelijkheid van niks niet. Maar het blijft hele dagen in me kop zitten omdat ik tegen mezelf zeg absoluut niet gebruiken. Ik ben een beetje radeloos en heb een heel angstig gevoel. Het is doorzetten ik weet het maar enig idee hoelang dit kan duren. Ik vermijd alcohol even omdat ik heb gelezen dat dat beter is en vanwege de stof cocaetlyeen. Op een dag hoop ik wel weer sociaal te kunnen drinken ik heb ervan geleerd. Voor de rest wil ik iedereen die dit leest cocaïne afraden. Het maakt niet uit wat voor grote stoere vent je bent het laat je op knieën zitten!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je bericht. Wat goed dat je hier zo bewust mee bezig bent en je valkuil ziet én er vervolgens wat mee doet. Wat je zegt klopt: stoppen met cocaïne kan erg lastig zijn. Het is een heftig middel waarbij verslaving op de loer ligt. 

Als je alcohol en cocaïne combineert ontstaat de stof coca-ethyleen. Dit stofje is erg schadelijk, schadelijker dan wanneer je beide middelen los van elkaar gebruikt. 

Je geeft aan wat angstig en radeloos te zijn. Niet zo gek als je net aan het stoppen bent: het zijn klachten die vaker naar voren komen als men stopt. Gelukkig zijn deze klachten veelal tijdelijk van aard. Het wordt steeds minder des te langer je stopt. 

Hou vol, geef niet op. Met het vergaan van de tijd wordt het steeds een stukje makkelijker. 

Gezien stoppen met cocaïne een grote uitdaging is: weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Je kan altijd wat extra ondersteuning krijgen bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld bij Novadic Kentron. Neem daarvoor contact op met ze.

Heb je nog een vraag? Stuur me dan nog een bericht. Verder, zet hem op!

Groet,

Celeste 

19 oktober 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG