Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb nu voor de tweede keer miauw op een festival geprobeerd. De eerste keer kon ik in de nacht niet slapen, omdat ik een hele droge mond had. Ik bleef mijn neus maar ophalen en had het gevoel alsof er snot vast zat achter in mijn keel die ik niet doorgeslikt kreeg. Door dit gevoel bleef ik slikken ookal had ik geen speeksel om me daarbij te helpen. Ik heb uren wakker gelegen met pijn. De volgende dag had ik ontzettend veel pijn aan mijn lymfeklieren en als ik slikte kreeg ik een stekende pijn in mijn hals die doorging tot mijn slaap. De dag erna was het weer weg en had ik nergens last van. Nu heb ik het nog eens gedaan en ik had er deze keer minder last van in de nacht. Maar een paar dagen erna heb ik hele erge keelontsteking gekregen. Het was ook erg slecht weer op het festival en door de drugs heb ik niet door gehad dat ik het koud had, hier wordt je natuurlijk op zichzelf al ziek van. Nu een week na mijn keelontsteking heb ik nog steeds het gevoel alsof de snot achter in mijn keel niet door te slikken is. Ik vind het erg fijn om drugs te gebruiken op een festival, maar van xtc en mdma krijg ik veel mentale lasten de week erna. Ik vind miauw daarom erg fijn en mijn vraag is eigenlijk of ik iets tegen mijn symptomen kan doen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Bedankt voor je vraag. Keelonstekingen en andere problemen in de keel en neus komen vaker voor na het gebruiken van deze middelen. Dit komt doordat het gebruik van oppeppende drugs een nadelig effect heeft op onze weerstand. Hierdoor ben je sneller vatbaar voor keelontsteking en andere klachten. Zeker als je op een koud festival staat. Dan gaat dit erg snel. Daarnaast komt het hebben van een zeer droge mond vaker voor bij gebruik van uppers, daar kun je maar weinig tegen doen. Mogelijk heb je bij de eerste keer gebruiken iets onder de leden gehad en is dit een stuk erger worden. Je neus- en keelslijmvliezen raken namelijk ook sterk geïrriteerd wanneer je snuift. Dat kan dan weer het "brok in de keel" gevoel veroorzaken. Verhoogde spierspanning bij gebruik van drugs speelt hier ook een rol. Tegen deze gevolgen kun je niet veel doen, de een is er gevoeliger voor dan de ander. Wel kun je de kans wat verkleinen door lage doseringen te nemen.

Het is belangrijk voor jou als je gaat gebruiken, dat je ervoor zorgt dat je fysiek fit bent. Heb je een beetje twijfels over je fysieke gezondheid, dan kun je beter niet gebruiken. Fijn om te lezen dat je de tweede nacht al minder last hebt gehad. Het ervaren van snot niet kunnen doorslikken omdat het vast zit klinkt erg naar. Als de klachten te lang aanhouden kun je even een check doen bij een huisarts of KNO-arts.

Vriendelijke groet,

Calvin

03 november 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG