Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een 2 tal jaar geleden in het studentenleven van mijn vriend een spacecookie gegeten doordat hij bleef aandringen... Ik dacht eerst niets aan de hand tot een uur later ik naar mijn kotgenote liep met het idee dat ik ging sterven. Ik was zo duizelig als het maar kon hoge hartslagen en veel angst,... Volgende ochtend ging ik naar de supermarkt een koffie halen en toen begon het opnieuw. Ik heb toen 5 dagen in bed gelegen en ben beginnen bellen en googelen. Om het kort samen te vatten ik heb toen een 3-4 maanden gewoon in bed gelegen met hoge hartslagen, en draaierig hoofd en spieren die moe zijn. Ik kon amper iets niet eens uit mijn bed had nooit honger,... Ik ben mezelf dan stilaan beginnen forceren uit bed te komen. Momenteel ben ik wel oke, mijn studies gaan goed, ik werk veel om te kunnen reizen, maar ik moet zeggen dat ik hier na 2 jaar nog regelmatig last van heb vooral die duizeligheid ergert me heel vaak en dat mijn ogen precies moe zijn? Ik drink geen alcohol meer geen koffie niets allemaal uit angst dat het eigenlijk nog een terugkomt. Zijn er mensen die dit nog hebben meegemaakt en me kunnen vertellen wat hun hebben gedaan of kan iemand me raad geven. Ik begin momenteel uit de ontkenningsfase te gaan en wil het leven echt volledig terug opnemen niet meer half.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag en zo te lezen heeft dit een flinke impact op je leven gehad. Fijn om te lezen dat je hier stap voor stap wat meer uit begint te komen. Het komt soms voor dat mensen door een heftige bad trip, dat je zeker wel gehad hebt, daar soms maanden en in jouw situatie jaren last van hebben. We hebben hier verschillende pagina's over geschreven waarmee je goed in het onderwerp kan duiken. Je bent wat dat betreft echt op de goede weg terug. Zeker als ik lees dat je jezelf weer in beweging aan het brengen bent en meer acceptatie vindt in het feit dat je een dusdanige heftige ervaring hebt gehad. Ik wil je in ieder geval geruststellen dat je door het gebruiken van cannabis toentertijd, niets kapot gemaakt hebt in je lichaam of hersenen. Wat je nu vooral ervaart zijn de restklachten van het ervaren van een bad trip, die als traumatisch ervaren kan zijn. Dat komt inderdaad met hartkloppingen, een continu hoog stress level en angsten. 

Mocht je behoefte hebben om hiereens met iemand over te praten, dan raad ik je van harte aan om een afspraak te maken met ons spreekuur

Het ga je goed!

Vriendelijke groet,

Calvin

20 november 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG