Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een maand geleden in 2 dagen tijd 2 gr mdma op. Nou valt het me op dat ik meer moeite heb met praten vanwege me tong. Alsof het in de weg zit. Soms gaat het goed soms minder. Komt dit door de mdma en trekt het weer weg?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Oops

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag.

Gebruik van 2000 mg mdma in twee dagen is een behoorlijke hoeveelheid. Om het even in perspectief te zetten. De richtlijn voor gebruik waarbij risico's beperkt worden is eens in de drie maanden niet meer dan 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht.

Het gevoel dat je tong in de weg ligt kan met het gebruik te maken hebben Het past bij depersonalisatie. In verreweg de meeste gevallen gaat het in enkele weken tot maanden vanzelf weer over.

Rust in je lichaam en geest kan het proces doen versnellen. Je kan het bereiken door voldoende te slapen, gezond te eten en te focussen op leuke dingen. Zaken als stress, zorgen over tong en drugs (ook nicotine, cafeïne en alcohol) kunnen de klachten verergeren of verlengen.

Als je klachten in de komende weken niet afnemen kan je altijd contact opnemen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Hier kan een een gespecialiseerde arts je te woord staan en advies op maat geven.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

22 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG