Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik ben 37 jaar oud maart 2024 een hartinfarct gehad normaal leven 3x pw kickboxen maar na een training klachten en idd acute hartinfarct hersteld ervan stent geplaatst en nu mijn vraag ik dee wel es op feestjes 3 a 4 likken mdma maar nu wil ik het weer gaan doen kan dit icm medicatie. Heb verder geen schade opgelopen aleen stent gekregen cokr de zekerheid. Medicatie bloedverdunners en bloeddruk verlagen meer niet kan dit kwaad of mket ik gewkkn minder nemen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

MDMA geeft altijd een extra hartbelasting. De bloeddruk en hartfrequentie gaan omhoog. Ook zijn er - gelukkig wel zeldzaam- hartinfarcten gemeld en ritmestoornissen na xtc gebruik. Het advies van je cardioloog is belangrijk: mocht je alles weer doen erna?  De specialist kan misschien ook iets zeggen over de oorzaak van het hartinfarct op een zo te zien jonge leeftijd. Een stent plaatsen ze niet voor de zekerheid maar in een vernauwd bloedvat. Is dit bij jou mogelijk een aangeboren vernauwing of ontstaan door cholesterol? Indien dat laatste het geval is dan heb je na een infarct een verhoogd risico op een tweede infarct. Ook komt het soms voor dat een stent dicht gaat zitten door een bloedpropje, al is dat risico laag met bloedverdunners. Meestal krijg je na een infarct een aantal maanden begeleiding in je herstel door een fysiotherapeut (hartrevalidatie). Hierbij hoort ook een gezonde leefstijl en het vermijden van risico's. 

Mijn advies is om je vraag te bespreken met je cardioloog en wellicht je hart nog even wat tijd te geven voor goed herstel.

Groet,

Karin W, huisarts

 

28 juni 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG