Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Mijn man en ik hebben dit weekend ghb en xtc gebruikt. Mijn man heeft door de dag heen op een festival 3 pillen gehad. Deze waren snel uitgewerkt. Na het festival hebben we een afterparty gehad waar hij nog een xtc pil gehad heeft en zijn we begonnen met ghb. 3,2ml per 1,5u 3x die nacht. In combinatie met poppers en balonnen. We gingen allemaal goed, echter kreeg mijn man last van verkrampte handen, is dat normaal? Heeft hier verder geen last van gehad. Waar kan dif aan liggen? Ik hoop op een antwoord. Bvd girllie

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Het is al even geleden dat je deze gesteld hebt. Door de vakantietijd duurt het iets langer om vragen te beantwoorden. Hoe gaat het inmiddels met de verkrampte handen? 

Hoe verkrampte handen ontstaan, ligt aan een combinatie van factoren. Persoonlijke gevoeligheid kan een voorbeeld hiervan zijn. Wanneer je drugs combineert, kan dit onvoorspelbare reacties geven. In de regel geeft het combineren van uppers en downers de meest vage klachten. Dat komt omdat uppers spierspanning en bloedvatvernauwing en spanning op het hart- en vaatsysteem veroorzaken. Downers werken het tegenovergestelde. Er zijn dus twee (of meer) stoffen die tegen het spier-, hart- en vaatsysteem zeggen: 'je moet gespannen zijn en je moet ontspannen zijn'. Dit werkt overigens niet letterlijk zo, maar het is zo makkelijker uit te leggen. Overigens zal de erg hoge dosering van xtc ook niet goed hebben gedaan. In 2017 was de gemiddelde pil 160+mg mdma. Vanuit dat geredeneerd heeft hij meer dan een halve gram mdma op één dag binnen gekregen. Dat is extreem veel.

Het verkrampen van handen is een vage klacht dat door het combinatiegebruik en extreem hoge dosering mdma ontstaan is. Dit lijkt misschien onschuldig maar dat is het niet. In dit geval waren het alleen handen die verkrampten. Echter zijn er ook vitale spieren zoals het hart wat had kunnen verkrampen. Dat kan natuurlijk ontzettend gevaarlijk zijn. Heeft hij nog last van klachten of problemen? Dan is het verstandig z.s.m. naar de huisarts te gaan.

Ik hoop zo een antwoord te hebben gegeven op je vraag. Ben je benieuwd naar hoe je risico's bij drugsgebruik kan beperken? Lees dan eens onze pagina over onder andere mdma. Mocht jij of je man nog vragen hebben, ben je altijd welkom nog eens contact met ons te zoeken!

Met hartelijke groet,

Dion

15 juli 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG